Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Duminică, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

19 Iunie 2017
Vizualizari: 1491
Comentează add

Proiectul ar urma să fie citit în Parlament în timpul vizitei preşedintelui Petro Poroşenko în Statele Unite ale Americii, unde liderul ucrainean pleacă în cursul zilei de luni.

Planul preşedintelui Poroşenko privind reintegrarea Donbasului în Ucraina

sergiu-stet

 

Ziarul rus Kommersant, citând surse din Rada Supremă de la Kiev, anunţă că parlamentarii ucraineni ar putea examina, în cursul acestei săptămâni, un plan prezidenţial pentru reintegrarea Donbasului, care prevede înlocuirea Operaţiunii Antiteroriste în teritoriile de dincoace de linia frontului cu Legea marţială.

Proiectul ar urma să fie citit în Parlament în timpul vizitei preşedintelui Petro Poroşenko în Statele Unite ale Americii, unde liderul ucrainean pleacă în cursul zilei de luni.

Acest plan, elaborat la solicitarea lui Poroşenko, presupune trecerea de la teritoriului din administrarea Serviciului de Securitate al Ucrainei în cea a armatei, demers care ''va permite mai rapid şi mai eficient desfăşurarea de operaţiuni de apărare şi de evacuare, în caz de necesitate''.

Potrivit unei surse din Administraţia Prezidenţială de la Kiev, proiectul ar viza oraşele Mariupol, Kramatorsk, Slaviansk, Avdiivka şi Mariinka. În plus, documentul propune introducerea unei serii de ''beneficii şi privilegii'' pentru unele zone controlate de Ucraina din regiunile Doneţk şi Luhansk şi simplificarea procedurilor de obţinere a pensiei de către cetăţenii ucraineni care se află în zonele controlate de rebelii proruşi.

Kommersant publică această ştire în contextul în care, anterior, preşedintele Petro Poroşenko a anunţat că, la dispoziţia sa, a fost elaborat unu plan de reintegrare a Donbasului.


Etichete Legea marţialăRadaPetro PoroşenloMariupolKramatorskSlavianskAvdiivkaMariinka

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live