Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Miercuri, 03 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

24 Aprilie 2019
Vizualizari: 335
Comentează add

Planul de pace israeliano-palestinian propus de preşedintele american, Donald Trump, urmează să fie făcut public în curând.

Planul de pace israeliano-palestinian

florin-lepadatu

 Foto arhivă

Planul de pace israeliano-palestinian propus de preşedintele american, Donald Trump, urmează să fie făcut public în curând, după cum au anunţat apropiaţi ai liderului de la Casa Albă.

Trebuie căutate compromisuri rezonabile pentru rezolvarea conflictului, au precizat cei din anturajul liderului american.

Corespondenta RRA la Washington, Doina Saiciuc, transmite: "Îndelung aşteptatul plan de pace al Administraţiei Trump pentru soluţionarea conflictului dintre israelieni şi palestinieni va fi dezvăluit după încheierea Ramadanului, în luna iunie.

Ginerele preşedintelui Trump, Jared Kushner, consilier pentru afaceri politice al Casei Albe, unul din principalii arhitecţi ai propunerii de pace, a făcut anunţul, fără a da detalii, într-un forum al revistei Time la Washington.

În cea mai mare parte a sa, planul a fost gata la începutul anului, dar Administraţia Trump a amânat publicarea lui până după alegerile din Israel, care au avut loc la 9 aprilie.

Planul are două componente majore: una politică, ce se adresează problemelor esenţiale, cum este statutul Ierusalimului, şi una economică, menită să îi ajute pe palestinieni să îşi consolideze economia.

Kushner, care a  a lucrat la planul de pace împreună cu emisarul Statelor Unite pentru Orientului Mijlociu, Jason Greenblatt, a arătat că propunerea nu urmăreşte să impună voinţa Statelor Unite în regiune.

Jared Kushner nu a spus dacă planul vine cu soluţia a două state, soluţie care a fost obiectivul eforturilor de pace în trecut, dar a precizat că vor fi necesare compromisuri dificile de ambele părţi.

"Dacă părţile se vor concentra asupra vechilor idei tradiţionale, nu vom progresa niciodată", a mai spus Kushner."


Etichete Donald Trump

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live