Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 16 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

11 Ianuarie 2019
Vizualizari: 1076
Comentează add

Patru regiuni din sud-estul Germaniei au declanşat planul de catastrofă din cauza ninsorilor.

Planul de catastrofă declanşat în 4 regiuni din Germania

radu-dobritoiu

În Europa ninsorile abundente s-au oprit pentru moment, însă meteorologii avertizează că un nou val este aşteptat în weekend. Patru regiuni din sud-estul Germaniei au declanşat planul de catastrofă, din cauza ninsorilor care au căzut fără întrerupere timp de câteva zile. La operaţiunile de deszăpezire participă şi forţe ale armatei federale, precizeză corespondentul nostru Vlad Drăghicescu.
Reporter:

"Sute de camioane şi autovehicule au fost blocate azi-noapte, pe Autostrada A8, în zona Chiemsee, din pricina zăpezii şi poleiului, unităţi ale Crucii Roşii şi protecţiei civile intervenind cu băuturi calde pentru şoferi şi pasageri. De asemenea, autorităţile au închis multe şcoli din Bavaria, decizie care se ia de regulă atunci când nu mai poate fi garantată deplasarea în siguranţă a elevilor. Ieri un copac a cedat sub greutatea zăpezii şi a ucis un copil de 9 ani. Multe localităţi din sudul şi estul landului sunt complet izolate, iar în unele regiuni a fost activat planul de catastrofă, cerându-se ajutorul Bundeswehr, care intervine cu 300 de soldaţi, alături de pompieri şi agenţiile de protecţie civilă.

Tot în sudul şi în estul Bavariei, trasnsportul feroviar regional a fost sistat, iar pe Aeropoertul din München multe zboruri sunt anulate. Specialiştii roagă populaţia să nu meargă în pădurile înzăpezite, existând riscul să îşi piardă viaţa din cauza copacilor fragili care se prăbuşesc. Autorităţile avertizează că în Alpii bavarezi riscul producerii de avalanşe rămâne însemnat. Potrivit Serviciului Meteorologic German, peste Bavaria se va abate un nou val de ninsori, duminică".
Realizator:

Probleme mari sunt şi în Austria, unde locuitorii din Innsbruck, capitala landului Tirol, au fost sfătuiţi să rămână astăzi în case şi să ţină ferestrele închise pentru a nu fi afectaţi de o eventuală avalanşă. Iar în Elveţia mai mulţi turişti au fost coborâţi astăzi din Alpi, după ce o avalanşă a produs haos în sala de mese a hotelului unde în care erau cazaţi. Trei persoane au fost uşor rănite.


Etichete Vlad DrăghicescuStarea Vremii Germaniaiarna Germania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live