Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: La minut Vineri, 28 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Dogaru

14 Februarie 2013
Vizualizari: 2793
Comentează add

În urma percheziţiilor DIICOT au fost descoperite şapte laboratoare de producere a cannabis-ului, culturi de cannabis şi zeci de comprimate de ecstasy.

Plantaţii de cannabis în apartamente din Capitală Plantaţii de cannabis în apartamente din Capitală - Conține video

ioana-dogaru

Foto: Reuters.

Procurorii Direcţiei de  Investigare a Infracţiunilor de  Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bucuresti, împreună cu ofiteri de poliţie judiciara din cadrul BCCO Bucuresti, au descoperit în urma percheziţiilor efectuate 7 laboratoare de creştere şi prelucrare a cannabisului.

Apartamentele erau amenajate cu instalaţii necesare întreţinerii şi exploatării culturilor de cannabis, echipamentele depistate fiind în valoare de 20.000 de Euro/apartament.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au ridicat un număr de 472 plante de cannabis, provenind din aceste culturi şi cantitatea de aproximativ 30 kilograme cannabis.

Poliţiştii Serviciului Antidrog din cadrul BCCO Bucureşti şi procurorii DIICOT au destructurat o reţea infracţională specializată în producerea şi traficul de droguri de risc şi mare risc, în special de cannabis. În cauză, a fost probată activitatea infracţională a 12 membri ai grupării, cu vârste cuprinse între 20 şi 45 de ani, din Bucureşti.

Flagrant şi percheziţii domiciliare

Marţi şi miercuri, poliţiştii antidrog au efectuat trei acţiuni de prindere în flagrant şi opt percheziţii domiciliare la locuinţele suspecţilor, pe raza sectoarelor 2 şi 4. 

Au fost descoperite şi ridicate pentru cercetări, şapte culturi de plante, ce aveau sisteme complete de întreţinere, preparare şi porţionare a drogurilor (instalaţii de iluminat, de filtrare a aerului, de umidificare, irigare, de reflectare a luminii, de ermetizare, de încălzire, termometre, cântare, mărunţitoare), aproximativ 30 de kilograme de cannabis (muguri, masă vegetală uscată şi verde), o cultură de ciuperci halucinogene (droguri de mare risc), 49 de comprimate de ecstasy, aproximativ cinci grame de amestec de cocaină şi heroină.

Pe lângă droguri, Procurorii DIICOT au descoperit şi 7.300 de lei şi 220 de dolari, despre care deţin date că provin din traficul de droguri.

Joi, suspecţii urmează să fie prezentaţi în faţa unui judecător al Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă.

Video:


Etichete cannabiscapturădroguriDIICOTtraficanţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live