Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Vineri, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Aprilie 2020
Vizualizari: 703
Comentează add

Au fost primite mai multe plângeri referitoare la posibila discriminare a credincioşilor romano-catolici şi protestanţi faţă de cei ortodocşi prin excepţiile de Paşti.

Plângeri referitoare la posibilă discriminare

radiojurnal

Un preot alaturi de un voluntar de la Biserica Elefterie din Capitala impart prescura de Paste credinciosilor, dupa intrarea in vigoare a Ordonantelor militare privind circulatia persoanelor in timpul starii de urgenta si aplicarea masurilor de prevenire a raspandirii COVID-19. Bucuresti, 17 aprilie 2020. Foto: Agerpres.

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării va analiza, în perioada următoare, mai multe plângeri referitoare la posibila discriminare a credincioşilor romano-catolici şi protestanţi faţă de cei ortodocşi prin excepţiile de Paşti.

Instituţia anunţă că va supune atenţiei şi o serie de declaraţii ale unor persoane publice din ultima perioadă.

Preşedintele cosiliului, Asztalos Csaba, spune că s-au primit o serie de mesaje şi plângeri legate de faptul că de Paştele ortodox s-au introdus excepţii, ceea ce i-a discriminat pe romano-catolici şi protestanţi, care şi-au celebrat Paştele în restricţii maxime.

Printre personalităţile publice care vor fi vizate de consiliu sunt: Călin Popescu Tăriceanu, Andrei Caramitru, Nicolae Bacalbaşa sau Vladimir Tismăneanu. 


Etichete (ii)plangeridiscriminareAsztalos Csabapasti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live