Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Luni, 01 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

28 Noiembrie 2014
Vizualizari: 1001
Comentează add

Politica de securitate şi apărare, creşterea economică şi locurile de muncă sunt subiectele dezbaterii organizate de Biroul de Informare al Parlamentului European în România.

Plan strategic pentru noi resurse de energie în UE

oana-bala

Foto: Arhivă.

Securitatea energetică, locurile de muncă, problemele economice, oportunităţile din agricultură sunt principalele teme abordate la dezbaterea organizată astăzi la Bucureşti de Biroul de Informare al Parlamentului European în România.

Discursurile s-au concentrat pe asigurarea securităţii energetice.

Europarlamentarul Doru Frunzulică, membru al grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor, consideră că la nivelul Uniunii Europene este nevoie de un plan strategic pentru a găsi noi resurse de energie.

În opinia sa, acest lucru ar reduce dependenţa de gazul rusesc.

"Trebuie efectiv stabilit un plan strategic european de a găsi noi resurse de energie, importuri din Africa de Nord, de gaz în primul rând, iar România trebuie să exploreze în continuare pentru a găsi resurse alternative de energie. Ne asigurăm peste 80% din necesarul intern.

"Cu gazul din Marea Neagră cred că putem să ne asigurăm consumul intern pentru următorii poate 15-20 de ani", a declarat Doru Frunzulică.

Uniunea Europeană a făcut o eroare că nu a susţinut proiectul Nabucco şi că, din respect pentru democraţie, a lăsat proiectul South Stream să intre pe piaţă - a subliniat la rândul său europarlamentarul Marian-Jean Marinescu, membru al Partidului Popular European.

"Cred că, dacă exista Nabucco, chiar fizic, să curgă gaz prin el, dar exista în sensul că avea sursa de gaz şi începea construcţia. Rusia nu cred că făcea ceea ce a făcut", a spus Marian-Jean Marinescu.

Politica de securitate şi apărare, creşterea economică şi locurile de muncă sunt celelalte subiecte aflate pe agenda dezbaterii.


Etichete securitate energeticaagriculturadezbatereBucurestiBiroul de Informare al Parlamentului European în RomâniaDoru FrunzulicăUENabuccoMarian-Jean Marinescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live