Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Luni, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

7 Decembrie 2016
Vizualizari: 993
Comentează add

Ministerul Transporturilor a prezentat o strategie ce vizează reducerea la jumătate a numărului de accidente rutiere până în 2020.

Plan pentru reducerea numărului de accidente rutiere până în 2020

alex-lancuzov

Arhivă foto: Alexandru Lancuzov.

Ministerul Transporturilor a prezentat, astăzi, o strategie ce vizează reducerea la jumătate a numărului de accidente rutiere până în 2020.

Pe lângă măsuri precum reintroducerea unor sisteme video pentru constatarea automată a abaterilor rutiere sau o mai bună colectare a amenzilor, autorităţile vor să asigure şi îmbunătăţirea pregătirii în şcolile de şoferi, a explicat şeful Direcţiei de Transport Rutier din minister, Mircea Ionescu.

Mircea Ionescu: Ne propunem să introducem monitorizarea examenelor de obţinere a permisului de conducere, atât în sală, cât şi în vehicul. De asemenea, examenele pentru obţinerea atestatelor profesionale vor fi monitorizate video. Vom introduce, de asemenea, un criteriu de performanţă pentru şcolile de conducători auto. Am introdus cerinţa obligativităţii absolvirii învăţământului minim obligatoriu în vederea obţinerii permisului de conducere.

După cum transmite redactorul RRA Alexandru Lancuzov, în România, aproape 2.000 de persoane au murit, anul trecut, în accidente rutiere, principalele cauze fiind traversarea neregulamentară şi neadaptarea vitezei la condiţiile de circulaţie.


Etichete ministerul transporturilorstrategieaccidente rutieremircea ionescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live