Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Marţi, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

3 Februarie 2015
Vizualizari: 1306
Comentează add

Proiectul propus de Administraţia Complexului Energetic Hunedoara prevede cel puţin 540 de disponibilizări în următorii 3 ani, dar și programe de investiții.

Plan de restructurare a mineritului din Valea Jiului

ilie-pintea

Foto: Arhivă.

În Valea Jiului, administraţia încearcă să salveze mineritul din Valea Jiului printr-un plan de restructurare.

În schimb, sindicatele contestă această măsură.  

Proiectul de reorganizare propus de Administraţia Complexului Energetic Hunedoara şi avizat de Ministerul Energiei prevede cel puţin 540 de disponibilizări în următorii 3 ani, dar şi programe de investiţii care ar trebui să ducă la eficientizarea producţiei.

Ambele propuneri sunt considerate nerealiste de către sindicatele din minerit, care spun că orice concedieri coletive trebuie făcute cu modificarea contractului de muncă, imposibil de realizat fără dialog social, iar de bani pentru investiţii nici nu poate fi vorba, atâta timp cât datoriile complexului depăşesc 200 de miloane de lei.

Mai mult decât atât,   Petre Nica, preşedintele Sindicatului Muntele, a declarat că un potenţial credit pentru modernizarea Termocentralei Mintia nu a putut fi acordat de către o companie chineză, deoarece Complexul Energetic Hunedoara nu avea suficiente active cu care să-l garanteze.

El a mai spus că sindicatul său va trimite în această săptămână un document adresat preşedintelui României prin care va solicita analizarea în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a situaţiei mineritului din Valea Jiului, care pune, în opinia sa, în pericol siguranţa eneregtică naţională.


Etichete Valea Jiuluimineritplan de restructuraredisponibilizăriinvestițiisindicate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live