Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Joi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman

18 Mai 2020
Vizualizari: 307
Comentează add

Programul de relansare propus de cuplul franco-german va trebui aprobat de toate cele 27 de țări membre ale Uniunii Europene.

Plan de relansare economică propus de Franța și Germania

daniela-coman

    Foto: Arhivă/Reuters.

Președintele francez Emmanuel Macron și cancelarul german Angela Merkel au propus un plan de relansare economică de 500 de miliarde de euro pentru țările Uniunii, lovite de criza sanitară, care a aruncat continentul într-o recesiune istorică - se arată într-o declarație comună a celor doi lideri europeni, care s-au consultat și în această după amiază în cadrul unei videoconferințe.

Relansarea va fi finanțată de Comisia Europeană. Acest efort necesar trebuie prins în viitorul buget al Uniunii Europene pentru a fi ajutate țările și sectoarele afectate grav de criza sanitară - propun Angela Merkel și Emmanuel Macron.

Cancelarul german a tras atenția că această criză a arătat slăbiciunile Uniunii Europene și că țările care au avut cel mai mult de suferit ar trebui să beneficieze în primul rând de acest fond pentru a se putea redresa. La rândul său, președintele Franței a apreciat că europenii trebuie să învețe din greșelile ultimei perioade și că țările care vor primi ajutor nu vor fi obligate să-l ramburseze.

Strategia de relansare europeană are la bază mai mulți piloni, între care sănătatea, protejarea mediului, dezvoltarea digitală. Franța și Germania propun ca Uniunea Europeană să fie dotată cu un program concret pe probleme de sănătate și pledează pentru crearea de stocuri de produse farmaceutice și materiale sanitare.

Acest plan de relansare economică se va adăuga programului de urgență în cazul pandemiei, deja aprobat de miniștrii de finanțe din zona euro - au precizat cei doi lideri europeni. Programul de relansare propus de cuplul franco-german va trebui aprobat de toate cele 27 de țări membre ale Uniunii Europene.

(S.S.)


Etichete Angela MerkelEmmanuel MacronUEeconomie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live