Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV ROMANIA - continuare Luni, 18 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Vlad Drăghicescu, Bonn

11 Iulie 2018
Vizualizari: 489
Comentează add

Ministrul german de interne, conservatorul bavarez Horst Seehofer, şi-a prezentat ieri, aşa-numitul Master-plan de combatere a migraţiei

Plan de combatere a migraţiei, prezentat de Horst Seehofer

vlad-draghicescu-bonn

Ministrul german de Interne,  Horst Seehofer. Foto: bundesregierung.de

Master-planul intitulat "Pachet de măsuri pentru ordonarea, controlul şi limitarea imigraţiei", prezentat oficial ieri după-amiază de domnul Seehofer, prevede 63 de măsuri de combatere a migraţiei ilegale, unele dintre ele, deosebit de controversate în coaliţie.   

Horst Seehofer: "Nici o ţară din lume nu poate prelua refugiaţi la nesfârşit. Dorim integrarea în societate a oamenilor cu perspective de rămânere în Germania, însă aceasta nu poate reuşi decât dacă limităm migraţia". 

El a subliniat că varianta prezentată ieri a fost definitivată pe data de 4 iulie, aşadar înainte de compromisul dintre conservatori şi social democraţi vizând diminuarea fluxului migator. Tocmai de aceea, în document se regăsesc şi aşa-numitele centre de tranzit, din care migranţii ar fi urmat să fie expulzaţi în ţările în care au fost înregistraţi prima oară, dar la care s-a renunţat în urma înţelegerii de acum câteva zile cu social democraţii, care se opun cu vehemenţă acestor "centre de detenţie", după cum le numesc ei. Master-planul nu aparţine coaliţiei, ci Ministerului de Interne, a replicat Seehofer.

Strategia liderului Uniunii Creştin Sociale din Bavaria prevede între altele diminuarea sprijinului financiar pentru migranţii care nu colaborează cu autorităţile în stabilirea precisă a identităţii lor, regândirea ajutoarelor sociale, aşa încât ele să nu mai fie atrăgătoare, grăbirea procesului de expulzare pentru migranţii fără perspectivă de şedere, extinderea listei de ţări sigure de provenienţă cu Algeria, Maroc şi Georgia, o mai bună protecţie la graniţele externe ale Uniunii Europene, crearea unei legi europene de azil şi posibilitatea introducerii de controale la graniţele interne, în măsura în care situaţia le impune.

În discuţie, se află şi o lege care ar permite venirea legală în Germania a migranţilor bine calificaţi. În plus, blocarea expulzării din motive de sănătate ar urma să devină mai dificilă, fără a mai fi suficientă doar prezentarea unui certificat medical. 


Etichete Horst Seehofermigratiecentre de tranzitrefugiatiazil

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live