Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL VOSTRU... MUZICA VOASTRĂ (Continuare) Sâmbătă, 06 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Vlad Drăghicescu, Bonn

12 Ianuarie 2019
Vizualizari: 798
Comentează add

Patru regiuni din sud-estul Germaniei au declanşat planul de catastrofă din cauza ninsorilor.

”Plan de catastrofă”, declanșat în Germania din cauza ninsorilor

vlad-draghicescu-bonn

Cars stuck in a jam on the A9 highway in Garching, southern Germany, during heavy snowfall on January 9, 2019.  Matthias Balk / dpa / AFP

În sud-estul Germaniei, patru regiuni au declanşat planul de catastrofă, din cauza ninsorilor care au căzut fără întrerupere timp de mai multe zile. Mai multe zboruri au fost anulate pe aeroporturile din München şi Frankfurt, pe mai multe căi rutiere, unii şoferi şi-au petrecut noaptea în maşini din cauza zăpezii abundente. 

Sute de camioane şi autovehicule au fost blocate pe Autostrada A8, în zona Chiemsee, din pricina zăpezii şi poleiului, unităţi ale Crucii Roşii şi protecţiei civile intervenind cu băuturi calde pentru şoferi şi pasageri.

De asemenea, autorităţile au închis multe şcoli din Bavaria, decizie care se ia de regulă atunci când nu mai poate fi garantată deplasarea în siguranţă a elevilor. Un copac a cedat sub greutatea zăpezii şi a ucis un copil de 9 ani.

Multe localităţi din sudul şi estul landului sunt complet izolate, iar în unele regiuni a fost activat planul de catastrofă, cerându-se ajutorul Bundeswehr, care intervine cu 300 de soldaţi, alături de pompieri şi agenţiile de protecţie civilă.

Tot în sudul şi estul Bavariei, transportul feroviar regional a fost sistat, iar pe Aeroportul din München multe zboruri sunt anulate. Specialiştii roagă populaţia să nu meargă în pădurile înzăpezite, existând riscul să îşi piardă viaţa din cauza copacilor fragili care se prăbuşesc.

Autorităţile avertizează că în Alpii bavarezi riscul producerii de avalanşe rămâne însemnat. Potrivit Serviciului Meteorologic German, peste Bavaria se va abate un nou val de ninsori, duminică.


Etichete sud-estul Germanieiplanul de catastrofăninsori

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live