Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OAMENI CARE MIŞCĂ ROMÂNIA (R) Miercuri, 17 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

29 Aprilie 2022
Vizualizari: 454
Comentează add

Plajele de pe litoralul românesc au fost curăţate.

Plajele de pe litoralul românesc au fost curăţate

florin-lepadatu

  Foto: Sorin Cealera

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - Plajele au fost curăţate şi predate operatorilor economici care s-au angajat să le amenajeze, a anunţat ministrul turismului, Daniel Cadariu.

El a explicat că extinderea semnificativă a plajelor de pe litoralul românesc va rezolva, în bună măsură, problemele cu care se confruntau deopotrivă administratorii şi turiştii.

Guvernul a aprobat, ieri, o ordonanţă de urgenţă care reglementează, pentru anul acesta, modalitatea de atribuire a noilor sectoare de plajă.

Actul normativ permite ca suprafeţele de plajă nou create şi care nu sunt închiriate să poată fi atribuite direct operatorilor economici care au încheiate contracte de închiriere a plajelor aflate în vecinătatea vestică a acestor suprafeţe.


Roberto Tortora, preşedintele Asociaţiei Patronale RESTO, reprezentativă pentru industria ospitalităţii din Constanţa şi Mamaia: ”Plajele vor fi date sub formă de chirie, vor fi date prin atribuire directă operatorilor care au beach baruri în spate şi responsabilitatea de a ţine plaje amenajate. Nu putem pune construcţii, dar noi am sugerat să punem nişte mici beach baruri micuţe, cu roţi, ceva, micuţe, necesare ca să putem să dăm o apă, un suc, un fresh, acolo, exact lângă sezlonguri.”

Aproximativ 200 de operatori economici au plaje închiriate în Mamaia şi Năvodari.

În două săptămâni de la intrarea în vigoare a ordonanţei, operatorii economici eligibili pot depune solicitarea pentru închirierea suprafeţelor noi, urmând ca în cel mult 20 de zile, Administraţia Naţională "Apele Române", prin Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, să încheie actele adiţionale.


Etichete Litoralul pentru toţimareturismlitoralmareplaja

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live