Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 12 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

4 Iunie 2020
Vizualizari: 417
Comentează add

Plafonul alocat programului de susţinere a companiilor mari este de 8 miliarde de lei.

Plafonul alocat programului de susţinere a companiilor mari

florin-lepadatu

  Florin Cîțu. Foto: gov.ro.

Plafonul alocat programului de susţinere a companiilor mari este de 8 miliarde de lei, cu efect de multiplicare în economie de aproape 28 de miliarde de lei, acesta urmând să fie operaţional în trei săptămâni, maximum o lună, a anunţat, joi seara, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

"Am aprobat Memorandumul pentru programul de susţinere a companiilor mari.

Ştiţi foarte bine că am anunţat de la început că şi companiile mari din România vor beneficia de condiţii similare cu IMM-urile.

Sunt trei măsuri importante aprobate.

O garanţie în numele şi contul statului pentru companiile afectate de pandemia Covid care acoperă în proporţie de maximum 90% necesarul de garantare pentru credite noi şi credite acordate de către bănci comerciale pentru realizarea investiţiilor şi/sau pentru susţinerea activităţii curente a companiilor beneficiare.

A doua măsură constă în acordarea de finanţări cu componentă de ajutor de stat în numele şi contul statului pentru compania afectată de pandemia Covid în scopul realizării investiţiilor şi/sau pentru susţinerea activităţilor curente - aici se vede clar că am învăţat din experienţa IMM Invest şi vrem să cumulăm creditele de investiţii cu cele de susţinere a activităţii curente, de capital de lucru.

Şi a treia măsură constă în acordarea de produse cu componentă de minimis, respectiv compensarea dobânzii la credite în derulare, subvenţionarea dobânzilor la credite noi şi plafoane de garantare cu componentă de minimis pentru creditele de capital de lucru acordate de băncile comerciale.

Şi aici avem o subvenţionare a dobânzii exact ca în sistemul minimis", a precizat Florin Cîţu.


Etichete cîţuflorinfinanţe

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live