Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 03 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Septembrie 2022
Vizualizari: 478
Comentează add

Modificările aduse OUG privind plafonarea preţurilor la energie şi pachetul noilor legi ale justiţiei, principalele subiecte pe agenda parlamentarilor.

Plafonarea preţurilor la energie şi pachetul noilor legi ale justiţiei

radiojurnal

    Foto senat.ro

La Bucureşti, modificările aduse ordonanţei de urgenţă privind plafonarea preţurilor la energie şi pachetul noilor legi ale justiţiei sunt principalele subiecte aflate în atenţia parlamentarilor săptămâna viitoare.


Reporter: Cătălin Purcaru - În dezbaterea comisiilor de specialitate din Senat ar urma să intre propunerile de modificare a ordonanței de urgență privind plafonarea prețurilor la energie, între care și includerea în categoria beneficiarilor de prețuri plafonate a cultelor religioase, industriei farmaceutice și transportul public.

Și clienții casnici care utilizează dispozitive sau echipamente medicale pentru tratament ar putea beneficia, în baza declarației pe proprie răspundere, de un preț plafonat de 0,68 de lei pe kilowatt-oră, potrivit unui amendament depus de către social-democrați.

Totodată, în acest caz ar urma să nu se aplice plafonul maxim al consumului de 100 de kilowați-oră. Și reprezentanții USR au propus acordarea unui credit fiscal în cuantumul a 50% din creșterea prețurilor la energie pentru toate companiile românești.

Senatul este prim for sesizat în privința documentului Guvernului privind plafonarea prețurilor la energie, care se aplică de la începutul acestei luni.

Un alt subiect important, pachetul celor trei legi ale justiției rămâne pe agenda parlamentară și săptămâna viitoare. Mâine este așteptat votul în comisia specială asupra proiectului privind organizarea și funcționarea Consiliului Superior al Magistraturii.

Dezbaterea amendamentelor depuse s-a desfășurat în ritm alert, cele mai multe fiind respinse prin vot, astfel încât forma rezultată nu diferă foarte mult de cea prezentată de inițiator.

Din opoziție, fostul ministru USR al justiției, Stelian Ion, a anunțat sesizarea Comisiei de la Veneția și solicită majorității parlamentare să aștepte punctul de vedere al experților europeni înainte de a da un vot final. Camera Deputaților este prim for sesizat în cazul celor trei proiecte de lege ale justiție.


Etichete plafonare preturiagenda parlamentaralegile justitiei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live