Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL * Meteo * Sport Marţi, 25 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Septembrie 2018
Vizualizari: 693
Comentează add

La Baza aeriană 57 de la Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa a avut loc, astăzi, ceremonia de certificare a Detaşamentului Forţelor Aeriene Canadiene.

Piloţi militari canadieni, la baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu

radiojurnal

Avion de vânătoare CF-18 Hornet al Aviației regale canadiene. Foto: wikipedia.org.

La Baza aeriană 57 de la Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa a avut loc, astăzi, ceremonia de certificare a Detaşamentului Forţelor Aeriene Canadiene care va executa misiuni de poliţie aeriană întărită alături de militarii români sub comanda NATO.

Este a treia oară când un detaşament al forţelor aeriene canadiene se află în România în ultimii patru ani. Un reportaj realizat de corespondentul RRA Sorin Cealera:

Reporter: Secretarul de stat al Ministerului Apărării Naţionale, Nicolae Nasta, a participat la ceremonie alături de ambasadorul Canadei în România, Kevin Hamilton. Forţele aeriene canadiene se află la a treia misiune similară în România după cele executate în perioada august-decembrie 2017 şi aprilie-august 2014.

Nicolae Nasta, secretar de stat: Este o mare onoare să am oportunitatea de a ura bun venit aici în România Detaşamentului Forţelor Aeriene Canadiene ca parte a contribuţiei Guvernului Canadei la măsurile NATO de a întări graniţele Alianţei în estul Europei. Sunt încrezător că aceste misiuni vor fi îndeplinite şi vor întări relaţiile dintre forţele aeriene ale României şi Canadei.
Reporter: General-locotenent Carlos Ruben Garcia Servert, comandantul CAOC Torrejon, responsabilul misiunilor de poliţie aeriană din cadrul NATO i-a înmânat oficial actul de certificare locotenent-colonelului Tim Woods, comandatul detaşamentului canadian.
Tim Woods: Suntem mândri să fim aici în această ţară foarte primitoare. Putem spune că este deja o relaţie foarte stransă între naţiunile noastre. Canada şi România sunt aliaţi puternici. Marea Neagră este o regiune cu multe provocări. Vrem să transmitem un mesaj că frontierele NATO sunt bine apărate. Patru aeronave CF-18 Hornet vor executa misiuni de poliţie aeriană alaturi de militarii români şi avioanele de vânătoare MIG 21 Lancer în următoarele patru luni.

 


Etichete piloţi militari canadienibaza aeriană de la Mihail Kogălniceanu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live