Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIO NOCTURNA (continuare) Duminică, 02 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dan Vasiliu, Radio România Cultural

24 Aprilie 2012
Vizualizari: 2158
Comentează add

La Londra, la aniversarea a 448 de ani de la naşterea lui William Shakespeare, 37 de piese ale dramaturgului britanic şi un poem epic vor fi puse în scenă în cadrul festivalul de teatru "Globe to Globe".

Piese de Shakespeare în 37 de limbi străine

dan-vasiliu-radio-romania-cultural

Foto: Arhivă Reuters.

La Londra are loc zilele acestea festivalul de teatru "Globe to Globe", dedicat operei lui William Shakespeare.

Evenimentul se desfăşoară la 448 de ani de la naşterea sa.

Cele 37 de piese ale dramaturgului britanic şi un poem epic vor fi puse în scenă în tot atâtea limbi de pe glob, până pe 9 iunie, la Londra.

Festivalul a debutat însă cu poemul epic "Venus şi Adonis', pus în scenă de o trupă din Africa de Sud, iar publicul a fost încântat de ce a văzut.

"Nici nu aveai nevoie să vorbeşti limba, pentru că erai imediat învăluit de atmosfera sud-africană, prin intermediul muzicii ori dansului. A fost o experienţă fantastică", a fost de părere una dintre spectatoare.

Festivalul a continuat luni seară cu o producţie neozeelandeză şi cu o premieră teatrală, ritualul Haka, interpretat într-o piesă shakespeariană, în cazul de faţă, "Troilus şi Cresida".

Pe lista spectacolelor care mai pot fi văzute la Londra se mai află "Cymbaline", pus în scenă de o trupă din Sudanul de Sud, un stat care până de curând nici nu exista pe hartă, interpretarea afgană a "Comediei erorilor" sau "Zadarnicele chinuri ale dragostei", pusă în scenă în limbajul semnelor.


Etichete LondraWilliam ShakespeareGlobe to Globe

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live