Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE Sâmbătă, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

22 Aprilie 2010
Vizualizari: 2113
Comentează add

Autorităţile estimează pierderi de 1,1 milioane de euro pe zi pentru compania Tarom, în timp ce aeroporturile din Bucureşti au pierdut 200.000 de euro zilnic.

Pierderi mari pentru Tarom din cauza blocajului aerian

iulian-olescu

Foto: Tarom.

Potrivit specialiştilor, norul de cenuşă provocat de erupţia vulcanului din Islanda ar putea reveni pe teritoriul ţării noastre dacă vor exista schimbări în traiectoria maselor de aer în următoarele 48 de ore.

Vulcanul care a paralizat traficul aerian din toată Europa continuă să erupă, însă produce mai puţină cenuşă în atmosferă.

Între timp, redeschiderea traficului pe continent continuă, mai ales că zilele de blocare la sol a avioanelor au provocat pierderi uriaşe companiilor de zbor 1,7 miliarde de euro potrivit Asociaţiei Internaţionale de Transport Aerian (IATA).

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Marin Anton spune că şi în România pierderile sunt însemnate, în condiţiile în care, conform estimărilor autorităţilor, numai compania Tarom a pierdut aproximativ 1,1 milioane de euro pe zi.

Societatea ROMATSA, care coordonează traficul aerian, a pierdut 350.000  de euro zilnic, iar aeroporturile din Bucureşti aproape 200.000 de euro în fiecare zi.

Numai vineri şi sâmbătă au fost anulate aproape 400 de curse aeriene din şi înspre România, iar traficul aerian autohton a fost închis în totalitate începând de sâmbătă şi până luni.

Potrivit lui Marin Anton, cifra exactă a pierderilor va fi făcută publică după ce se va încheia un bilanţ mai amănunţit asupra tuturor aspectelor.


Etichete Vulcanul care a paralizat EuropavulcanlavăcenuşănorpierdericompaniiaerianavioaneTAROMRomânia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live