Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Radiojurnal Luni, 21 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

29 Iulie 2020
Vizualizari: 376
Comentează add

Organizația Mondială a Turismului anunță pierderi de 320 de miliarde de dolari din cauza pandemiei în primele cinci luni ale anului.

Pierderi de 320 de miliarde de dolari în turismul mondial

florin-lepadatu

 Foto anat.ro

Organizația Mondială a Turismului anunță pierderi de 320 de miliarde de dolari din cauza pandemiei în primele cinci luni ale anului.

Din iunie, majoritatea țărilor preponderent turistice au încercat să relanseze domeniul, dar, după nici două luni, restricțiile de călătorie încep să se înmulțească.

Reporter Cristina Grecu - "Pierderile înregistrate în turism sunt de trei ori mai mari decât cele din perioada ultimei crize financiare din 2009, anunță Organizația Mondială a Turismului.

Până în iunie, au fost cu 300 de milioane mai puțini turiști, 56%, iar din iunie s-a încercat o relansare care, la nici două luni de zile, pare să dea înapoi deoarece se anunță noi măsuri de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Deși redeschide mai multe porturi pentru croaziere, Grecia introduce de mâine obligativitatea purtării măștilor de protecție în magazinele cu amănuntul, birouri, bănci, magazine alimentare și brutării.

Tot mai multe țări europene îşi sfătuiesc cetățenii să renunțe la vizitele în Spania în această vară.

După Franța, Marea Britanie, Belgia și Austria, Germania a lansat şi ea astăzi această recomandare.

Începând de poimâine, în regiunea în spaniolă Madrid va fi obligatorie purtarea măştii de protecție, inclusiv pe stradă și la terase.

Şi în Belgia, începând de mâine, rezidenților li se va permite să se întâlnească doar cu maximum cinci persoane în afara membrilor familiilor.

Autoritățile germane recomandă purtarea măștii și în exterior, dacă nu se poate respecta distanțarea fizică și se declară îngrijorate de dublarea numărului de contaminări cu SARS-CoV-2.

Cu toate acestea, potrivit măsurătorilor, în lume, în ultimele cinci zile, numărul cazurilor confirmate de COVID-19 este în scădere.

La fel, cel al deceselor cauzate de SARS-CoV-2, arată site-ul Worldometers."


Etichete plajălitoral

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live