Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE (continuare) Luni, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

17 Noiembrie 2015
Vizualizari: 1019
Comentează add

Minerii din Valea Jiului se tem cel mai mult să nu-şi piardă locul de muncă, arată un studiu efectuat de specialiştii ITM Hunedoara.

Pierderea locului de muncă, "prima sursă de stres pentru mineri"

ilie-pintea

Arhiva foto: radiocluj.ro.

Minerii din Valea Jiului se tem cel mai mult să nu-şi piardă locul de muncă, arată un studiu efectuat de specialiştii Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara.

Numărul afecţiunilor cardiovasculare provocate de stres a crescut.

Nu doar pierderea locului de muncă îi îngrijorează pe minerii din Valea Jiului, dar aceasta este prima sursă de stres, potrivit unui amplu studiu efectuat în rândul angajaţilor din acest domeniu. Ileana Bodea, de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Petroşani:

"Principala sursă de stres a lor este faptul că nu au siguranţa locului de muncă. Lipsa materialelor este pe locul 2. După aceea, sarcinile multiple, ambiguitatea rolului, adică omul trebuie să facă de toate, să se descurce, mai ales datorită faptului că din ce în ce mai puţini specialiştii au plecat, iar cei care rămân trebuie să suplinească acest lucru", a spus Ileana Bodea.

Ileana Bodea spune că există o explicaţie pentru această stare de fapt: "Peste 50% din cei căsătoriţi sunt singurii întreţinători de familie şi atunci e clar de ce siguranţa locului de muncă este pe primul loc".

Stresul de la locul de muncă se reflectă şi în starea de sănătate a minerilor, care încep să aibă de suferit în urma afecţiunilor cardiovasculare, decât în urma accidentelor.

Concluziile acestui studiu au fost aduse şi la cunoştinţa responsabililor din minerit, însă pentru moment nu există soluţii pentru această problemă.


Etichete mineriValea JiuluiITMHunedoarastudiuafectiuni cardiovascularestresileana bodeaminerit

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live