Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 20 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Predescu

14 Decembrie 2021
Vizualizari: 736
Comentează add

România a pierdut ultimul meci la CM de handbal din Spania, 34-30 cu Suedia.

Pierdem cu Suedia și terminăm mondialul pe locul 13

bogdan-predescu

  Foto: Bogdan Predescu / Sorin Pană

Departe de lupta pentru sferturile de finală, naționala noastră de handbal avea doar miza unei victorii cu Suedia care o apropia de obiectivul inițial, locul 10 la CM din Spania. A fost un meci de luptă în care diferența a făcut-o valoarea superioară a lotului Suediei, ocupanta locului 4 la JO de la Tokyo.

 

Naționala noastră a jucat din nou bine în apărare, dar cu destule fluctuații, în timp ce în atac am mizat foarte mult pe jocul cu pivotul și pe pătrunderi individuale. Suedia a fost mai motivată să câștige, așa că a dus scorul în marja de care avea nevoie. A condus la pauză cu 19-14, a accelerat când România s-a apropiat la două goluri în minutul 40 și a gestionat mai bine finalul în care s-a impus ușor la 4 goluri diferență, 34-30.

 

 

Din echipa noastră se remarcă din nou apărarea în anumite minute, dar și excelentul joc de creație și finalizare făcut de Cristina Lazlo, 7 goluri și 10 pase decisive. Alături de ea s-a remarcat și Crina Pintea care deși ușor accidentată a dat totul în teren.

 

 

Și la această partidă suporterii români ajunși alături de echipă la Castellon au fost la înălțime, oferind poate cea mai gălăgioasă atmosferă la meciurile turneului final.

 

 

Suedia s-a calificat în sferturile de finală, după victoria cu România, dar mai ales după derbiul zilei, în care Norvegia a trecut cu 37-34 de campioana mondială Olanda și a prins prima poziție a grupei principale II. Se joacă așadar în sferturi, la Granollers miercuri: Norvegia – Rusia și Franța – Suedia, iar marți primele partide: Danemarca – Brazilia și Spania – Germania.

 


Etichete HandbalînfrângereRomâniaSuediaCampionatul MondialSpaniacalificaresferturi de finală

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live