Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Sâmbătă, 10 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Claudia Marcu

25 Martie 2010
Vizualizari: 3087
Comentează add

Lucrări semnate de pictori români contemporani au fost expuse la ambasada României din Olanda.

Pictori români la Haga

claudia-marcu

Foto: Ambasada României de la Haga şi Asociaţia Soleil de L´Est.

Ziua Internaţională a Francofoniei nu a rămas nemarcată la Haga, mai exact la Ambasada României din Regatul Ţărilor de Jos.

 

Graţie Asociaţiei Culturale Internaţionale Soleil de L’Est, 25 de lucrări semnate de pictori români contemporani au putut fi expuse în cadrul extrem de intim al ambasadei.

 

În cadrul evenimentului a fost prezentat şi volumul intitulat  „Prezenţa picturii contemporane româneşti în Franţa cu Soleil de L’est în perioada 1990-2008”,  o adevărată antologie de pictură românească.

 

Cristina Ciobanu, Dan Hatmanu, Lucian Liciu, Gabriel Stan, Vasile Tolan sunt doar câţiva dintre artiştii care au semnat lucrările expuse.

 

Tablourile au bucurat ochii celor prezenţi la eveniment, în special membrii  comunităţii francofone din Olanda.

 

„Prezenţa dumneavoastră ne onorează” a spus Ambasadorul României la Haga, Călin Fabian.

 

Acesta a scos în evidenţă  experienţa de 20 de ani a membrilor asociaţiei în organizarea, in Franţa, a taberelor de creaţie pentru pictorii români şi contribuţia acestora la o mai bună cunoaştere la nivel internaţional a valorilor culturale ale celor două ţări. 

 

Preşedintele Asociaţiei Soleil de L’Est, Michel Gavaza a subliniat rolul Franţei în pregătirea pictorilor români, începând din secolul al XIX-lea până în prezent,  taberele de creaţie fiind exemplul cel mai concludent.  

 

Au răspuns invitaţiei organizatorilor ambasadorul Franţei în Regatul Ţărilor de Jos, Jean-Francois Blarel, grefierul Curţii Intrenaţionale de Justiţie Philippe Couvreur, Lionel Mesnier, de la Institutul Francez din Amsterdam, dar şi membri ai corpului diplomatic de la Haga.
 
 


Etichete expoziţiepictoriOlandaromâniHagaAmbasada

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live