Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Luni, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

28 Ianuarie 2017
Vizualizari: 1339
Comentează add

Piaţeta este amplasată lângă Sinagoga Mare din capitală şi este unul dintre locurile unde în urmă cu 76 de ani,în timpul pogromului legionar, au fost evenimente tragice.

Piaţeta Şef Rabin Doctor Alexandru Şafran, inaugurată la Bucureşti

radiojurnal

  Foto: Arhivă / facebook.com/InstitutulElieWiesel.

La Bucureşti a fost inaugurată ieri Piaţeta Şef Rabin Doctor Alexandru Şafran, situată lângă Sinagoga Mare, moment la care a participat şi reporterul Angela Cerveni.

La Sinagoga Mare,  a fost organizat şi un simpozion istoric despre Holocaust.

Ambasadorul Statului Israel în România, Tamar Samash a vorbit despre încercarea de neutralizare a evreilor şi a civilizaţiei lor .

Tamar Samash: Nu doar o minoritate a fost ucisă cu brutalitate în lagărele de concentrare, însă ceea ce s-a încercat a fost şi o anihilare a culturii şi civilizaţiei evreieşti. Contrar tuturor aşteptărilor, am avut putere în aşa fel încât spiritul şi tradiţia evreiască au triumfat. Astfel, am reuşit să găsim în suferinţă şi în tristeţe puterea de a construi Statul Israel. Cunoaşterea, construirea de monumente publice şi acţuinile imediate pot preveni repetarea istoriei.

Istoricii participanţi la simpozion au prezentat date noi şi imagini cu victimele pogromului legionar din Bucureşti, iar Directorul Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România "Elie Wiesel", Alexandru Florian s-a arătat ingrijorat de minimalizarea tragediei.

Alexandru Florian: O componentă cred că este aceea a reacţiei rapide a tot ceea ce astăzi, în România sau în lume, înseamnă manifestare de antisemitism şi de negare a Holocaustului sau de bagatelizare a tragediei evreilor.  


Etichete holocaustpiaţetaAlexandru Şafranpogrom legionarbucureşti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live