Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Vineri, 05 Martie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Gabriela Tătărău

30 Octombrie 2015
Vizualizari: 573
Comentează add

Piața Unică oferă oportunităţi întreprinderilor şi profesioniştilor, iar consumatorilor o gamă mai variată de produse şi servicii, la preţuri mai mici.

Piaţa Unică, una dintre cele mai mari realizări ale Europei Piaţa Unică, una dintre cele mai mari realizări ale Europei - Conține audio

gabriela-tatarau

Comisia Europeană multiplică oportunităţile oferite cetăţenilor şi întreprinderilor pentru o piaţă unică mai profundă şi mai echitabilă.

Foaia de parcurs stabilită va contribui la îndeplinirea angajamentul politic al preşedintelui Juncker de a valorifica întregul potenţial al pieţei unice şi de a face din aceasta o rampă de lansare pentru prosperitatea Europei în cadrul economiei mondiale.

Piaţa unică este una dintre cele mai mari realizări ale Europei, concepută pentru a permite libera circulaţie a bunurilor, serviciilor, capitalului şi persoanelor.

Ea oferă oportunităţi întreprinderilor şi profesioniştilor, iar consumatorilor o gamă mai variată de produse şi servicii, la preţuri mai mici.

Audio: Agenda europeana.

Datorită pieţei unice, cetăţenii pot călători, locui, lucra şi studia oriunde doresc.

Însă aceste oportunităţi nu se materializează întotdeauna, deoarece normele privind piaţa unică nu sunt cunoscute, nu au fost puse în aplicare sau sunt, pur şi simplu, blocate de diverse bariere nejustificate.

Comisia Europeană a stabilit în această săptămână unele măsuri pentru a se asigura de faptul că persoanelor care doresc să cumpere servicii sau produse într-un alt stat membru, online sau în mod direct, nu li se propun preţuri, condiţii de vânzare sau opţiuni de livrare diferite, cu excepţia cazurilor în care acest lucru este justificat de motive obiective şi verificabile.

De asemenea, se depun eforturi în contextul Planului de investiţii şi al Uniunii pieţelor de capital, pentru a facilita accesul IMM-urilor la finanţare.

Comisia intenţionează şi să simplifice reglementările în materie de TVA, să diminueze costurile aferente înregistrării societăţilor şi să ofere acces la toate informaţiile privind cerinţele în materie de reglementare prin intermediul unui portal digital unic.

Totodată, Comisia va lucra la elaborarea unor norme clare şi favorabile IMM-urilor în ceea ce priveşte proprietatea intelectuală.

În acelaşi timp, Comisia va oferi întreprinderilor şi profesioniştilor mai multe oportunităţi în ceea ce priveşte mobilitatea transfrontalieră, va ameliora sistemul de recunoaştere a calificărilor profesionale şi va facilita prestarea transfrontalieră de servicii pentru întreprinderi, de servicii din domeniul construcţiilor şi de alte servicii care generează creştere economică.
În sprijinul acestor acţiuni,

Comisia va lucra în strânsă colaborare cu statele membre şi cu participanţii la piaţă pentru a crea o veritabilă cultură a respectării normelor privind piaţa unică.


Etichete Euranet PlusUniunea EuropeanaComisia EuropeanaBruxellesIMMprosperitateJean Claude JunckerfinantarePlanul de investiţii şi al Uniunii pieţelor de capitalmobilitate transfrontalieraTVApiata unica

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live