Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL Sâmbătă, 20 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

5 Octombrie 2018
Vizualizari: 1328
Comentează add

Edilul sectorului 4 a anunţat că piaţa agroalimentară va fi închisă din 28 octombrie, iar lucrările ar urma să dureze până la 1 noiembrie anul viitor

Piaţa Sudului din Capitală va fi închisă timp de un an pentru modernizare

radiojurnal

 

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, anunţă că piaţa agroalimentară va fi închisă din 28 octombrie, iar lucrările ar urma să dureze până la 1 noiembrie anul viitor.

Costurile se ridică la aproape 36 milioane de lei. În paralel va începe şi construcţia unei parcări cu 400 de locuri, în valoare de trei milioane de euro.

Primarul Sectorului 4 al Capitalei, Daniel Băluţă, despre cum va arăta noua piaţă:   

Daniel Băluţă: "Partea de jos are tarabe, mici magazine, toate cu profil alimentar, iar partea de sus, mezaninul, este o zonă de food, un food-court. Ne interesează să reproducem conceptul pe care l-am văzut în pieţele din Barcelona, cele din Austria şi îl vedem şi aici, în România, şi am dat exemplul Pieţei Dorobanţi.

De asemenea, sunt extrem de bucuros să spun că această construcţie începe în acelaşi timp cu parcarea pe care o dezvoltăm la nivelul staţiei de metrou Piaţa Sudului. 

Am demarat negocierile cu Metrorex şi cu proiectantul, cu Metrorex SA. Noi sperăm că în maximum două săptămâni să semnăm contractul de realizare a studiului de fezabilitate şi dorinţa pe care o am este ca în cursul anului 2019, în a doua jumătate a lui, să poată să înceapă lucrările, de la IMGB şi se duce aproape de linia de centură, undeva la 1,5-2 kilometri. De aceea, am nevoie de studiul de fezabilitate. El ne spune exact unde poziţionăm, de unde putem începe, unde se termină, dacă se pot prelungi cu investiţii, cât este cuantumul lor, dacă este bună o linie, dacă sunt bune două linii".


Etichete Piata SuduluiDaniel BalutametrouDorobanti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live