Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (continuare) Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

18 Iunie 2011
Vizualizari: 1670
Comentează add

Premierul Spaniei, José Luis Rodríguez Zapatero, a pledat în cadrul Forumul Economic Internaţional de la Sankt Petersburg pentru reglementări cât mai stricte pe piaţa financiară.

Piaţa financiară "ar trebui să fie reglementată mai strict"

alexandru-beleavski-moscova

Premierul Spaniei, José Luis Rodríguez Zapatero, şi preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev. Foto: Reuters.

Forumul Economic Internaţional de la Sankt Petersburg s-a încheiat sâmbătă cu o dezbatere pe tema erorilor care au provocat criza economică mondială şi a metodelor prin care acestea vor putea fi evitate în viitor.

Preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat că reforma postcriză a arhitecturii economice globale, începută în cadrul G20, ar trebui continuată în cadrul mai larg al Naţiunilor Unite.

Premierul Spaniei, José Luis Rodríguez Zapatero, a pledat pentru reglementări cât mai stricte pe piaţa financiară, necesitatea creşterii economice bazate pe producţie, şi nu pe credite, deschiderea, cooperarea şi solidaritatea economiilor lumii şi a subliniat că Uniunea Europeană trebuie să ia decizia de a ajuta Grecia să depăşească criza.

Preşedintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbaiev, a criticat lipsa de progrese în reformarea sistemului financiar global şi emisia masivă de bani ieftini, sub formă de pachete anticriză, ca metodă de a umple fisurile din economie.

Nursultan Nazarbaiev a propus înfiinţarea unei organizaţii internaţionale pentru energie, care să coordoneze producţia şi distribuţia resurselor de energie.

Preşedintele Nursultan Nazarbaiev a ţinut să adauge că Rusia şi Kazahstanul pot ajuta Minskul să depăşească actuala criză economică, dacă vor primi la rândul lor acces la modernizarea şi privatizarea obiectivelor economice belaruse.


Etichete Dmitri MedvedevForumul Economic InternaţionalSankt PetersburgGreciaKazahstanJosé Luis Rodríguez Zapatero

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live