Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Marţi, 09 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 Mai 2016
Vizualizari: 1314
Comentează add

Piaţa auto din România va creşte în acest an cu 10 -12 procente şi va ajunge la aproximativ 100.000 de autovehicule noi comercializate.

Piaţa auto din România, în creştere în acest an

radiojurnal

Foto: pixabay.com

Piaţa auto din România va creşte în acest an cu 10 -12 procente şi va ajunge la aproximativ 100.000 de autovehicule noi comercializate.

În schimb, la fiecare maşină nouă, alte cinci rulate intră în ţară, arată datele prezentate astăzi de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile - APIA. În piaţa auto se simte o stare de aşteptare din cauza întârzierii Programului Rabla, care ar putea demara de abia luna viitoare, spune preşedintele APIA, Ernest Popovici. 

Ernest Popovici: Programul Rabla a fost promis că va începe cel târziu la 1 aprilie, la întâlnirea pe care am avut-o cu reprezentanţii Ministerului Mediului. Suntem deja la jumătatea lunii mai şi programul încă nu a început. În momentul în care programul demarează mai târziu, adică este afectat strict pe cinci luni şi jumătate din an, nu îşi poate avea acelaşi efect pozitiv. În iulie încep vacanţele, deci o să fie o perioadă de încă o lună de zile, probabil, aproape pierdută. Faptul că s-a început şi cu o lună jumătate mai târziu ca anul trecut o să vedem la sfârşitul anului efectul.  

Reprezentanţii APIA au mai arătat că în România sunt doar 470 de autovehicule prietenoase cu mediul, statistică ce ne poziţionează pe locul 21 la nivel european


Etichete piata autoprogramul rablaapia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live