Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 13 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

3 Decembrie 2018
Vizualizari: 728
Comentează add

Piaţa Leul Ierusalimului şi sculptura cu acelaşi nume au fost inaugurate la Bucureşti.

Piaţa Leul Ierusalimului inaugurată la Bucureşti

radu-dobritoiu

Piaţa Leul Ierusalimului şi sculptura cu acelaşi nume au fost inaugurate astăzi la Bucureşti. Sculptura a fost donată în semn de prietenie de municipalitatea Ierusalimului Primăriei Municipiului Bucureşti. Consulul onorific al României în Israel, Herman Bercovici, la RRA.

Herman Bercovici:

"Leul este puterea, adică este o sculptură care reprezintă simbolul evreilor de 3000 de ani. Acest leu este aici simbolul Israelului, dar şi simbolul prieteniei între Israel şi România. Pentru noi, evrei, români, care oricum în Israel este foarte important acest simbol, adică prietenia între România şi Israel pentru noi este extraordinar de importantă şi facem orice ca să întărim această prietenie. Mulţi oameni în Israel iubesc extraordinar România şi prietenia asta între Israel şi România este foarte importantă pentru noi".

Prezentă la ceremonie, Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a declarat.

Gabriela Firea:

"Este vorba despre un principiu, pe care eu l-am moştenit şi îl voi transmite şi fiilor şi fiilor fiilor mei, acela de a ne respecta relaţiile tradiţionale cu ţările prietene, de a-i respecta pe eroii neamului nostru, de a prezerva cultura patrimoniului naţional şi de a încerca prin posibilităţile noastre să cultivăm cât mai multe relaţii, nu doar simbolice, cu toate ţările prietene, cu toate popoarele prietene, cu care avem legături vizibile şi invizibile, sufleteşti şi diplomatice, şi să contribuim fecare în parte nu doar la menţinerea, ci şi la aprofundarea acestor relaţii extraodinare".
 


Etichete Piata Leului IerusalimuluiInaugurare Piata LeuluiGabriela FireaHerman Bercovici

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live