Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Luni, 01 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Ghioca

3 August 2012
Vizualizari: 2171
Comentează add

Pianista Mihaela Ursuleasa, în vârsta de 33 de ani, a fost găsită moartă în apartamentul său din Viena. Radio România Muzical îi va dedica o ediţie specială pe 3 august.

Pianista Mihaela Ursuleasa a încetat din viaţă

cristina-ghioca

MIhaela Ursuleasa. Foto: ursuleasa.com

Pianista Mihaela Ursuleasa, în vârsta de 33 de ani, a fost găsită moartă în apartamentul sau din Viena, a declarat agenta sa Andreea Butucariu, pentru site-ul artsjournal.com.
   
Mihaela Ursuleasa trebuia să susţină două concerte la Bucureşti cu Orchestra Naţională de Tineret care au fost anulate din cauza stării de sănătate a artistei.

Născută la Braşov, în 1978, Mihaela Ursuleasa a studiat opt ani la Conservatorul din Viena şi a obţinut de-a lungul timpului numeroase premii.

Şi-a desavârsit studiile la Conservatorul din Viena iar în 1995, la doar 16 ani, a câştigat prestigiosul Concurs Internaţional "Clara Haskil" din Elvetia.

Potrivit Radio Romania Muzical, regretata muziciana a încântat publicul unor mari sali de concert din Europa si Statele Unite ale Americii, atât ca solista, cât si ca partenera de muzica de camera.

A colaborat cu mari orchestre ale lumii precum Concertgebouw din Amsterdam, Academia "Saint-Martin-in-the-Fields" sau Orchestra "Mozarteum" din Salzburg.

Radio România Muzical îi va dedica Mihaelei Ursuleasa o ediţie specială "In Memoriam" în 3 august, de la ora 13 si 20 de minute.


Etichete pianistăMihaela UrsuleasaVienapremii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live