Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Joi, 04 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Radio România Actualităţi

5 Iunie 2019
Vizualizari: 694
Comentează add

Pianista Axia Marinescu, unul dintre cei mai activi muzicieni romani din Franta, cu o impresionanta cariera internațională, în Clubul Prietenilor de la 10.

Pianista Axia Marinescu - “noul geniu al Carpaților.” Pianista Axia Marinescu - “noul geniu al Carpaților.” - Conține audio Pianista Axia Marinescu - “noul geniu al Carpaților.” - Conține video

radio-romania-actualitati

Axia Marinescu. Foto: facebook.com/axia.marinescu.

Pianista Axia Marinescu a plecat din România la 16 ani, dupa Liceul de Muzică Dinu Lipatti, pentru a-și continua studiile în Elvetia, apoi la Bruxelles și Paris, acolo unde locuiește în prezent.

Invitată în Clubul prietenilor de la 10, Axia Marinescu a vorbit despre prima întâlnire cu muzica, la vârsta de 3 ani, despre copilăria unei pianiste care pentru ea a însemnat joacă,dans, ski, împletite cu orele de studiu, despre debutul de la Sala Radio la vârsta de 11 ani.

Axia Marinescu a revenit în țară pentru un nou concert la Sala Radio joi,6 iunie, de la ora 19.00, în cadrul proiectului “Moştenitorii României muzicale” organizat de Radio România Muzical ca parte a Sezonului cultural România-Franţa.

Programul muzical cuprinde Gymnopedie nr. 1 şi Gnossienne nr. 1 de Erik Satie, caietul I din ciclul “Imagini” de Claude Debussy, “Tableaux de France” de Romain Zante, Sonatina în fa diez minor de Maurice Ravel şi Două piese impromptus op. 18 de George Enescu. Lucrarea compozitorului francez Romain Zante, “Tableaux de France”, este inspirată de opere de artă semnate de creatori români, în care sunt portretizate imagini din Franţa: Nicolae Grigorescu, Ion Andreescu, Victor Brauner, etc. Suita “Tableaux de France” poate fi ascultată în premieră românească în cadrul recitalului din 6 iunie, în prezenţa compozitorului Romain Zante

Întregul recital este însoţit de proiecţii ale tablourilor pictorilor români care s-au lăsat inspiraţi de peisaje franceze. După recital, Axia Marinescu va oferi autografe pe discurile ei disponibile la standul Humanitas din foaierul Sălii Radio.


Etichete prietenii de la 10pianistaaxia marinescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live