Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Joi, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Remus Rădulescu

21 Decembrie 2010
Vizualizari: 1613
Comentează add

Episcopul Petru Gherghel povesteşte în emisiunea Semnături celebre de astazi că s-a hotărât să se facă preot catolic atunci când şi-a văzut preotul din sat cu cât entuziasm vorbea despre Dumnezeu.

Petru Gherghel Petru Gherghel  - Conține audio

remus-radulescu

Petru Gherghel este episcop din 1990, dar conduce eparhia catolică de Iaşi de 32 de ani.

În Moldova trăiesc aproximativ 250.000 de romano-catolici organizaţi din punct de vedere bisericesc în dieceza de Iaşi, păstorită de episcopul Petru Gherghel.

Ierarhul povesteşte în emisiunea Semnături celebre de astazi că s-a hotărât să se facă preot catolic atunci când şi-a văzut preotul din sat cu cât entuziasm vorbea despre Dumnezeu.

Are mare admiraţie pentru credinţa celor pe care-i păstoreşte şi pe care-i consideră la fel de români precum sunt şi creştinii ortodocşi din Moldova.

Şi-a ales ca deviză a slujirii sale de episcop, rugăciunea lui Iisus „ca toţi să fie una” şi-şi doreşte sincer ca toţi creştinii să ajungă la unitate.

În dialog cu Remus Rădulescu, episcopul Petru Gherghel vorbeşte astă-seară şi despre vocaţia preoţească, despre criza de credibilitate a Bisericii din Apus şi despre specificul pregătirilor de Crăciun în comunitatea romano-catolică.
 


Etichete

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live