Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport) Marţi, 16 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ, Shanghai

18 Decembrie 2009
Vizualizari: 1633
Comentează add

Directorul general ala OMV: "Petrom aduce o treime din veniturile companiei".

Petrom vrea o majorare de capital

sergiu-stet-shanghai

Compania petrolieră austriacă OMV va participa cu o cotă de "51% sau chiar mai mult" la majorarea capitalului subsidiarei sale Petrom, a declarat directorul general al OMV, Wolfang Ruttenstorfer, transmite MTI citat de RADOR. 

Directorul general al Petrom, Mariana Gheorghe, a precizat că în momentul actual conducerea societăţii încercă să convingă Guvernul României şi pe ceilalţi acţionari să participe la acestă majorare de capital.

Din anul 2004, OMV deţine 51% din acţiunile Petrom. Ceilalţi acţionari sunt Guvernul României, cu o cotă de 20,6%, Fondul Proprietatea cu 20,1% şi BERD, cu 2%.

Directorul general al OMV a subliniat imporanţa subsidiarei din România a grupului petrolier austriac, afirmând că "Petrom aduce o treime din veniturile noastre".

Pentru a realiza investiţiile necesare, Petrom are nevoie de resurse financiare. OMV a anunţat că participarea, în cursul anului viitor, la o majorare de capital nu reprezintă o problemă.

Coeficientul capitalului străin al OMV este de numai 31%, iar "rambursarea celor câteva credite pe care le avem contractate va începe abia în anul 2014" - a mai declarat Wolfang Ruttenstorfer.

Programul de reducere a cheltuielilor, început în anul 2007, prin care se urmăreşte realizarea, până în 2010, a unei economii de 300 de milioane de euro,  se derulează confrom planului.

Unul din cele mai importante proiecte de investiţie al Petrom este modernizarea rafinăriei Petrobrazi, însă suma alocată pentru creşterea capacităţii de producţie a acestei rafinării nu va mai fi de 1,5 miliarde de euro, ci de 750 de milioane de euro.

Prin ajungerea la o capacitate de rafinare de 4,2 milioane de tone, Petrobrazi va fi capabilă să prelucreze întreaga producţie de petrol a României.


Etichete PetromOMVpetrolţiţeibenzinăcarburanţimaşiniFondul Proprietateaacţiuni

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live