Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE - continuare Duminică, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

7 Noiembrie 2018
Vizualizari: 265
Comentează add

În opinia preşedintelui de la Kiev, biserica ortodoxă ucraineană ar putea primi în curând Tomosul care să-i permită să devină independentă de Moscova.

Petro Poroşenko spune că Biserica Ortodoxă Rusă nu are ce căuta în Ucraina

sergiu-stet

 Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko.         Foto: Arhivă.

Biserica Ortodoxă Rusă, la fel ca forțele armate ale Federației Ruse, nu au ce să caute pe teritoriul Ucrainei, a declarat președintele Petro Poroșenko, la o conferință internațională intitulată "Lecțiile decadei hibride: Ce trebuie să ştim pentru a progresa".

"Președintele rus, Vladimir Putin, a afirmat că Rusia se bazează pe doi piloni: Biserica Ortodoxă Rusă și armele nucleare. Ar trebui să tragem concluzii din toate acestea", a subliniat Poroșenko, amintind că, după decizia Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol de a începe procedura de acordare a autocefaliei bisericii ortodoxe ucrainene, Putin a convocat Consiliul de Securitate al Federației Ruse.

"Oare este normal ca la Kremlin să fie convocat Consiliul de Securitate al Rusiei, prezidat de Putin, având un singur subiect pe ordinea de zi: protejarea Bisericii Ortodoxe Ruse din Ucraina? Dragii mei, nu aveți ce căuta aici. Biserica voastră, forţele voastre militare nu au ce căuta aici. Plecaţi acasă, în Rusia!" - a remarcat Poroșenko, referindu-se la pârghiile de influenţă ale Rusiei în Ucraina. În opinia preşedintelui de la Kiev, biserica ortodoxă ucraineană ar putea primi în curând Tomosul care să-i permită să devină independentă de Moscova.


Etichete Petro PoroșenkoUcrainaBiserica OrtodoxăKievautpcefalăVladimir Putin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live