Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 01 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

26 Martie 2019
Vizualizari: 631
Comentează add

Petro Poroşenko a menţionat că Ucraina are un plan de eliberare nu doar a Donbasului, ci şi a Crimeii.

Petro Poroşenko: "Rusia va fi nevoită să accepte trupe ale ONU în Donbas"

sergiu-stet

 Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko.         Foto: Arhivă.

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a declarat că Federaţia Rusă va fi nevoită să accepte desfăşurarea unei misiuni de pace a ONU pe teritoriul ocupat din estul Ucrainei. În plus, Poroșenko a amintit că Moscova a semnat anterior acordurile de la Minsk, care prevăd inclusiv desfăşurarea forțelor de menținere a păcii ale ONU în Donbas.
 
"Rusia va fi nevoită să fie de acord cu decizia de a desfăşura misiunea de pace a Naţiunilor Unite. Vor fi pacificatori care vor scoate trupele de ocupație ale Rusiei de pe teritoriul nostru, care vor dezarma grupările armate ilegale, vor asigura retragerea armamentului greu și a artileriei de pe teritoriul ocupat, vor asigura stabilirea condițiilor de securitate pentru iniţierea procesului politic, vor facilita revenirea părții necontrolate a frontierei ucrainiano-ruse sub controlul statului ucrainean. Toate aceste puncte se regăsesc în acordurile de la Minsk semnate de Putin. Pacificatorii vor fi garantul punerii în aplicare a acestor prevederi", a explicat preşedintele Ucrainei.
 
Potrivit lui Poroşenko, după constituirea componentei de securitate, "vom iniţia componenta politică, atunci când partidele din Ucraina, în conformitate cu legislația electorală ucraineană, vor putea organiza alegeri locale și, astfel, vor începe procesul de reintegrare a Donbasului".
 
Totodată, Petro Poroşenko a menţionat că Ucraina are un plan de eliberare nu doar a Donbasului, ci şi a Crimeii.

Etichete ONUpacemilitaritrupeforţeDonbasUcrainaPetreo PoroşenkopacificatoriCrimeea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live