Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Vineri, 05 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Constantin Paşol, Argeş

23 Mai 2010
Vizualizari: 1436
Comentează add

El şi-a înaintat demisia în timpul şedinţei Consiliului Național de Conducere al PNȚCD de la Piteşti, prima după 1990. Aurelian Pavelescu a preluat conducerea partidului la nivel national.

Petre Miluţ a demisionat din fruntea PNŢCD

constantin-pasol-arges

Prim-vicepreşedintele partidului PNŢCD, Aurelian Pavelescu (stânga) şi Petre Miluţ. Foto: Constantin Paşol.

Pentru prima oară după 1990, o şedinţă a Consiliului Naţional de Conducere al PNŢCD a avut loc sâmbătă, 22 mai, la Piteşti.

Evenimentul s-a produs "în două reprize", prima fiind constituită de o conferinţă de presă susţinută de prim-vicepreşedintele partidului, Aurelian Pavelescu, cea de-a doua din însăşi şedinta Consiliului. Aurelian Pavelescu a devenit la Piteşti noul lider al PNŢCD la nivel naţional.

Surpriza zilei - aşteptată, spun unii - a fost demisia lui Marian Petre Miluţ din funcţia de preşedinte al partidului la nivel naţional, demisie înaintată chiar în timpul şedinţei de la Piteşti. După ce a înmânat scrisoarea către membrii Consiliului, Miluţ a plecat val-vartej la Bucureşti. Aurelian Pavelescu a preluat conducerea PNŢCD la nivel national iar Consiliul a decis ca până în septembrie să aibă loc un Congres în care fracţiunile PNŢCD să fie reunite.

În esenţă, Petre Miluţ susţine, în motivarea demisiei sale, că eforturile lui ar fi dat rezultate mai bune dacă nu ar fi fost opoziţia acerbă a celor "depăşiţi politic de realitate şi că invidia e duşmanul redresării partidului". Domnul Miluţ a acuzat astfel diverse aripi desprinse din PNŢCD de-a lungul vremii, aşa cum s-a întâmplat şi în Argeş.

"Am reuşit să redau partidului o orientare de dreaptă, populară, promovându-l ca atare în cele mai înalte medii politice, creştin-democrate ale dreptei popular-europene.

"Toate aceste eforturi ar fi dat rezultate şi mai bune, dacă nu aş fi întâlnit o opoziţie acerbă, dar stupidă, din partea unor persoane depăşite din punct de vedere politic de realitate, precum şi a unora care, până de curând, pretindeau că sunt alături de mine. Invidia, răutatea, şi pe alocuri chiar incompetenţa, au fost, sunt şi din păcate rămân duşmanii reveniriii PNŢCD în centrul politicii româneşti şi europene, acolo unde i-ar fi locul", a motivat Petre Miluţ în demisia sa.

Pe de altă parte, merită menţionat faptul că PDL şi PNŢCD par să se înţeleagă, în sfârşit, şi în Argeş. Aurelian Pavelescu, prim-vicepreşedintele PNŢCD, a susţinut conferinţa de presă de sâmbătă alături de secretarul general al PDL Argeş, Florin Frăţică (primarul comunei Bradu), ca semn al deschiderii pentru o colaborare între cele două partide cu o orientare politică identică.

Aurelian Pavelescu a menţionat că PNŢCD nu îşi asumă măsurile luate de Guvern pentru a reduce cheltuielile bugetare, dar că protocolul de colaborare dintre cele două partide, semnat în campania electorală din noiembrie 2009, se doreşte a fi onorat şi dus până la capăt, respectiv până la alegerile din anul 2012.


Etichete PNŢCDAurelian PavelescuPiteşticonsiliu ,Marian Petre Miluţ

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live