Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: La minut (CONTINUARE) Vineri, 28 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gabriel Pop

6 Octombrie 2017
Vizualizari: 883
Comentează add

Ministrul agriculturii a spus că sumele pentru subvenţiile la motorină au fost deja aprobate în guvern şi plăţile vor începe săptămâna viitoare

Petre Daea: Subvenţiile pentru motorină vor fi acordate în avans

gabriel-pop

Petre Daea, ministrul agriculturii foto: Arhivă

Subvenţiile la motorină pentru agricultori vor fi acordate în avans anul acesta în România, începând cu data de 16 octombrie, a precizat pentru Radio România Actualităţi ministrul Agriculturii, Petre Daea.

"Primul obiectiv pe care îl urmărim noi în programul de guvernare privind agricultura este acordarea subvenţiilor la timp. Le-am dat până acum, suntem singura ţară din Uniunea Europeană care a terminat depunerea cererilor până pe data de 15 mai, tocmai pentru a ajunge în această fază de încheiere a controalelor.

Pentru prima dată în România când controalele în teren s-au încheiat până la data de 1 octombrie, în aşa fel încât pe data de 16 octombrie să acordăm subvenţiile în avans pentru fermierii români.

Şi le spun şi astăzi, acum, că ieri, în şedinţa de guvern, au fost aprobate sumele, prin hotărâre de guvern, pentru acordarea subvenţiilor la motorină. Săptămâna viitoare vor începe plăţile şi pentru această formă de sprijin."

Petre Daea a participat astăzi, la Bacău, la un Târg Internaţional dedicat produselor agricole ecologice. Producătorii s-au plâns ministrului Agriculturii că marile lanţuri de magazine nu se grăbesc să cumpere produsele ecologice româneşti, preferând marfa din import, transmite corespondentul RRA Gabriel Pop.


Etichete Petre Daeasubvenţiile din agriculturămotorinăhotărârea de guvern aprobată

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live