Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL * Meteo * Sport Miercuri, 21 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

28 Ianuarie 2019
Vizualizari: 372
Comentează add

Pe agendă se află Politica Agricolă Comună după anul 2020, dar şi priorităţile României, precum sănătatea animalelor sau consolidarea poziţiei fermierilor.

Petre Daea prezidează reuniunea Consiliului agricultură şi pescuit

amalia-bojescu

 Ministrul Petre Daea, ministrul Agriculturii, invitat la Radio România Actualități

Ministrul agriculturii, Petre Daea, prezidează, la Bruxelles, reuniunea Consiliului agricultură şi pescuit. Pe agendă se află Politica Agricolă Comună după anul 2020, dar şi priorităţile României, precum sănătatea animalelor sau consolidarea poziţiei fermierilor.

România doreşte ca în timpul mandatului să facă progrese în negocierile privind  modernizarea şi simplificarea Politicii Agricole Comune, după anul 2020.

Obiectivul vizat este obţinerea unei abordări generale parţiale cu privire la propunerile legislative care pun accent pe organizarea comună unică a pieţelor, finanţarea, gestionarea şi monitorizarea Politicii Agricole Comune.

De asemenea, preşedinţia română doreşte identificarea de măsuri care să încurajeze producţia de proteine vegetale, astfel încât Uniunea Europeană să devină independentă în a acest sector.

În domeniul sănătăţii animale, România urmăreşte implementarea de măsuri pentru controlul şi eradicarea bolilor majore ale animalelor, dar şi în ceea ce priveşte rezistenţa la antimicrobiene în medicina veterinară. Consolidarea poziţiei fermierilor în lanţul de aprovizionare cu alimente va rămâne o prioritate în cursul preşedinţiei române.

Obiectivul avut în vedere este adoptarea oficială a directivei privind practicile comerciale neloiale. Aceasta va îmbunătăţi poziţia fermierilor care sunt în prezent consideraţi a fi veriga cea mai vulnerabilă din lanţul de aprovizionare cu alimente.


Etichete Petre DaeaagriculturăministruBruxellesConsiliul agricultură şi pescuit

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live