Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Ana-Maria Cîrstea, Râmnicu Vâlcea

13 August 2013
Vizualizari: 1174
Comentează add

În timp ce unii cercetători susţin că Vâlcea ar deţine peste 60 de peşteri, alţii tindă să creadă că acest ţinut este mult mai bogat.

Peşterile vâlcene, cunoscute doar munţilor Peşterile vâlcene, cunoscute doar munţilor - Conține audio

ana-maria-cirstea-ramnicu-valcea

Ţinutul muntos al Vâlcii ascunde „comori” cu totul aparte, iar acestea îi atrag în fiecare an pe turiştii străini. Ei se arată interesaţi de pereţii stâncoşi numai buni de escaladat. Şi tot aceştia par să deţină şi informaţii mai multe decât vâlcenii în privinţa peşterilor.

În timp ce unii cercetători susţin că Vâlcea ar deţine peste 60 de peşteri, alţii tindă să creadă că acest ţinut este mult mai bogat şi că numărul lor ar depăşi uşor cifra 200. Cert este că nimeni nu s-a îngrijit de promovarea lor, singura inclusă în circuitul naţional de turism fiind Peştera Liliecilor aflată în apropiere de mănăstirea Bistriţa.

Oriunde te-ai îndrepta în Vâlcea şi ai vrea să citeşti despre peşterile de aici, nu o să găseşti vreun pliant sau vreun ghid turistic în acest sens. Nici măcar hărţi cu grotele din judeţ nu există, speologii susţinând că nimeni din rândul autorităţilor ne le-a solicitat sprijinul pentru acest lucru.


Etichete Valceapesterinatura

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live