Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE - continuare Joi, 22 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Marilena Frâncu

23 Mai 2019
Vizualizari: 237
Comentează add

Peste o mie de infecţii asociate asistenţei medicale au fost raportate în primele luni ale anului

"Peste o mie de infecţii intraspitalicești", raportate în primele luni

marilena-francu

Spital în România. Arhivă Foto: Ioan Suciu.

Peste o mie de infecţii asociate asistenţei medicale au fost raportate în primele patru luni ale anului, în 69 de spitale din ţară, dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, informează Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate.

Acest număr de infecţii intraspitaliceşti se apropie de cel real, iar la el s-a ajuns prin îmbunătăţirea raportărilor, afirmă ministrul sănătăţii, Sorina Pintea.


Sorina Pintea: Numărul mare de infecții asociate actului medical are și o parte bună, asta înseamnă că am început să le raportăm. Ţineți minte anul trecut timid am discutat despre creșterea acestui număr, acum cred că suntem la raportarea reală. Nu este un număr îngrijorător, este un număr care impune respectarea măsurilor care deja există. Trebuie să ne obișnuim că aceste infecții există, trebuie raportate și trebuie gestionate corespunzător. Direcțiile de Sănătate Publică își vor intensifica controalele acolo unde este nevoie, mai mult decât atât lucrăm la acea strategie interministerială pe care am legiferat-o anul trecut și care este aproape finalizată privind rezistența antimicrobiană. Deci lucrurile sunt foarte simple, respectăm regulile.


Realizator: Declaraţia a fost consemnată de reporterul nostru Marilena Frâncu.


Etichete infectii nosocomialespitale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live