Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (in continuare) Marţi, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

9 Decembrie 2021
Vizualizari: 161
Comentează add

Grupul de Comunicare Strategică a mai anunțat că s-au înregistrat 74 de decese - 41 de bărbaţi şi 33 de femei - la pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2.

Peste o mie de cazuri noi de COVID-19 în România

sergiu-stet

    Foto: Arhivă.

Un număr de 1.032 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate aproape 40.000 de teste, a informat Grupul de Comunicare Strategică citat de Agerpres.
 
Dintre cele 1.032 de cazuri noi, 32 sunt la pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima trecere prin boală.
 
De asemenea, Grupul de Comunicare Strategică a mai anunțat că s-au înregistrat 74 de decese - 41 de bărbaţi şi 33 de femei - la pacienţi infectaţi cu noul coronavirus.
 
Persoanele decedate erau internate în spitalele din judeţele Alba, Arad, Argeş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Braşov, Buzău, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiş, Vâlcea, Ilfov şi din Bucureşti.
 
Au fost raportate două decese anterioare intervalului de referinţă, survenite în judeţul Vâlcea şi în Bucureşti, în luna noiembrie 2021.
 
Dintre cele 74 de decese, două au fost înregistrate la categoria de vârstă 40 - 49 ani, unul la categoria de vârstă 50 - 59 ani, 20 la categoria de vârstă 60 - 69 ani, 29 la categoria de vârstă 70 - 79 ani şi 22 la categoria de vârstă peste 80 ani.
 
Conform GCS, 70 dintre decese s-au înregistrat la pacienţi care au prezentat comorbidităţi, iar patru pacienţi decedaţi nu aveau comorbidităţi.
 
Din totalul de 74 pacienţi decedaţi, 70 erau nevaccinaţi şi patru vaccinaţi anti-COVID. 

Etichete Grupul de Comunicare Strategicăbilanțcoronavirus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live