Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECŢIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Duminică, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

18 Februarie 2019
Vizualizari: 300
Comentează add

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a pronunţat de mai multe ori împotriva aderării la NATO.

Peste jumătate dintre cetățenii R. Moldova "nu vor aderarea la NATO"

sergiu-stet

 

Peste 63% din cetăţenii Republicii Moldova se pronunţă împotriva intrării ţării lor în Alianţa Nord-Atlantică, arată rezultatele unui sondaj de opinie efectuat de Asociaţia sociologilor şi demografilor din Republica Moldova.

Agenția RIA Novosti transmite că dacă duminica viitoare ar fi avut loc un referendum în problema aderării Republicii Moldova la NATO, aceasta ar fi fost susţinută de doar 22,3% din moldoveni (în ianuarie 2019, procentul susţinătorilor a fost de 23,2%). De asemenea, 63,1% din persoanele chestionate (58,6%, în luna ianuarie 2019) consideră că republica lor nu ar trebui să se alăture acestui bloc politico-militar.

Alte 6,7% (7,5% în ianuarie 2019) au declarat că nu ar fi participat la referendum, iar 3,4% din respondenţi nu s-au decis în privinţa răspunsului.

Sondajul a fost efectuat în perioada 1-16 februarie, pe un eşantion de 1.195 de persoane din 83 de localităţi. RIA Novosti amintește că, potrivit Constituţiei Republicii Moldova, republica deţine statut de neutralitate, însă din anul 1994 ţara colaborează cu NATO în cadrul unui plan individual de parteneriat. De asemenea, în capitala moldoveană funcţionează un centru de informaţii al NATO, iar din luna decembrie 2017 la Chişinău s-a deschis un birou de legătură al NATO.

Preşedintele Igor Dodon s-a pronunţat, de nenumărate ori, împotriva acestuia.


Etichete NATOIgor DodonRepublica MoldovaChișinăuaderare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live