Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI (DEZBATERE RRA) Marţi, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

30 Octombrie 2021
Vizualizari: 477
Comentează add

În spitale sunt internaţi peste 20.000 de oameni, dintre care 1.875 în stare gravă, la Terapie Intensivă.

Peste 73% dintre noile cazuri COVID-19 şi 91% dintre decese, la nevaccinați

    Foto: Arhivă/ MApN

Peste 73% dintre noile cazuri de COVID şi 91% dintre decesele asociate s-au înregistrat, săptămâna trecută, la persoane nevaccinate, informează Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Ieri, numărul de cazuri noi anunţate a fost ceva mai mic, aproape 12.500, din peste 66.000 de teste.

În spitale, însă, sunt internaţi peste 20.000 de oameni, dintre care 1.875 în stare gravă, la Terapie Intensivă, unde nu mai este nici un pat liber în toată ţara.

Secretarul de stat din Ministerul de Interne, Raed Arafat, a declarat că România se află pe un platou în ceea ce privește numărul de cazuri de infecție cu noul coronavirus, cu o foarte ușoară tendința de scădere.
 
În ceea ce privește ajutorul dat de alte state europene, Raed Arafat a precizat că în prezent, 27 de pacienți sunt transferați în Ungaria, doi în Austria, şapte în Polonia, existând discuții pentru a fi transferați și alți pacienți.
 
Raed Arafat: S-a oferit şi din partea altor țări un număr de paturi, de exemplu, trei paturi în Slovacia, dar așteptăm să ni se spună dacă sunt de Terapie Intensivă sau de ce categorie sunt şi atunci vom decide dacă vom duce pacienți și acolo.
 
Oficialul a adăugat că în România a ajuns o delegație medicală de la Ministerul Apărării din Germania, care are ca sarcină evaluarea situației și a cazurilor din unitățile de primiri urgențe, mai ales din București, unde peste jumătate din pacienții din aceste unități sunt intubați.
 

Etichete covid-19cazuri noideceseterapie intensivaraed arafat(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live