Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

6 Septembrie 2021
Vizualizari: 347
Comentează add

Potrivit datelor oficiale, doar 33% din românii de peste 18 ani s-au vaccinat. Bulgaria are rezultate și mai slabe. Doar 20% din populația adultă a fost imunizată.

Peste 70% dintre adulţii din Uniunea Europeană sunt vaccinati anti-COVID

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

   Foto: Arhivă.

Peste 70% dintre adulţii din Uniunea Europeană sunt vaccinati anti-COVID, a reamintit, astăzi, cu satisfacţie, comisarul francez Thierry Breton, responsabil cu coordonarea aprovizionării ţărilor membre cu vaccinuri.

Într-o conferinţă de presă online, organizată la Paris, el a atras însă atenţia asupra decalajului pe care România şi Bulgaria îl au faţă de alte ţări şi a îndemnat la o accelerare a vaccinării.

Fiecare stat membru trebuie să își convingă cetățenii să se vaccineze. Bruxelles-ul își îndeplinește datoria de a furniza dozele necesare și calendarul livrărilor, a subliniat comisarul francez. Thierry Breton şi-a exprimat preocuparea față de rata slabă a vaccinării în țara noastră.

Thierry Breton: Avem o problemă în România. De fapt, Bulgaria și România sunt în urmă cu vaccinarea şi este un lucru care pe mine mă preocupă. Ar fi foarte bine dacă le-aţi transmite un mesaj compatrioților dumneavoastră să se vaccineze cât mai mulți.

Potrivit datelor oficiale, doar 33% din românii de peste 18 ani s-au vaccinat. Bulgaria are rezultate și mai slabe. Doar 20% din populația adultă a fost imunizată contra coronavirusului, în timp ce Franța, Germania sau Spania sunt la peste 70% din locuitori.

Chiar dacă Agenția Europeană a Medicamentului nu a recomandat încă cea de-a treia doză, comisarul se așteaptă la generalizarea acestei practici, după ce mai multe state membre, printre care Germania, Franța, Austria sau Polonia, au anunțat că vor începe în curând administrarea celei de-a treia injecţii persoanelor vulnerabile, așa cum se întâmplă deja în Israel și cum au anunțat că vor proceda și Statele Unite.

Thierry Breton a asigura totodată că Uniunea Europeană va continua să ajute țările sărace cu vaccinuri, așa cum o face de câteva luni.

 

Etichete vaccinarecovid-19uniunea europeana(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live