Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE (continuare) Luni, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Vasilescu

13 Noiembrie 2012
Vizualizari: 1651
Comentează add

Potrivit datelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, în fiecare an se produc peste 6 mii de incendii de locuinţe Principalele cauze sunt defecţiuni electrice şi fumatul.

"Peste 700 de români" mor anual din cauza incendiilor

daniela-vasilescu

Foto: Arhivă Agerpres.

Aproximativ 700 de oameni mor anual la noi, în ţară, din cauza incendiilor de locuinţe.

Potrivit datelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, în fiecare an se produc peste 6 mii de incidente de acest fel.

Cele mai întâlnite cauze sunt coşul de fum defect sau necurăţat, instalaţii electrice improvizate, mijloacele de încălzire, fumatul şi focul deschis - precizează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Daniela Silvi.

"Trebuie să renunţăm la obieceiul de a improviza, sau de a utiliza aparatură electrică cu defecţiuni. Această mentalitate generează în fiecare an distrugerea a peste o mie de locuinţe.

"Fumatul reprezintă un alt pericol pentru locuinţele noastre. Aici vorbim de neglijenţă şi neatenţie: nu fumăm în pat, când suntem obosiţi, sau nu consumăm alcool în exces; nu lăsăm la îndemâna copiilor chibrituri, brichete şi îi educăm în privinţa aceasta. O simplă scânteie poate aprinde o casă", afirmă Daniela Silvi.

În fiecare zi de marţi 13, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a organizat Ziua Informării Preventive, pentru a informa populaţia în legătură cu astfel de evenimente nedorite.

Copiii din şcoli şi grădiniţe au stat de vorbă cu pompierii şi au primit informaţii referitoare la echipamentele de intervenţie şi dotările maşinilor.


Etichete incendiiurgenţăvictime

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live