Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE SERII * Meteo * Sport Joi, 20 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

31 Ianuarie 2018
Vizualizari: 802
Comentează add

Cluburile de fotbal din întreaga lume au investit suma record de 6,37 miliarde de dolari pentru transferuri de jucători pe parcursul anului 2017.

Peste 6 miliarde de dolari pentru transferurile de jucători

florin-lepadatu

 

Cluburile de fotbal din întreaga lume au investit suma record de 6,37 miliarde de dolari pentru transferuri de jucători pe parcursul anului 2017, echipele engleze fiind din nou cele mai cheltuitoare, conform FIFA Global Transfer Report, informează Reuters.

Valoarea totală este cu 33 % mai mare decât cea din 2016, cluburile din Anglia investind anul trecut 988 milioane de dolari pentru întărirea loturilor de jucători.

Transferuri precum cel al belgianului Romelu Lukaku, de la Everton la Manchester United, pentru 75 milioane lire sterline, sau al spaniolului Alvaro Morata, achiziţionat de Chelsea de la Real Madrid cu 60 milioane lire sterline, se află în fruntea listei din Premier League.

Însă aceste tranzacţii individuale au fost eclipsate de trecerea brazilianului Neymar de la FC Barcelona la Paris Saint-Germain, pentru 222 milioane de euro, un nou record pe piaţa transferurilor la nivel mondial.

Onorariile achitate agenţilor au crescut, de asemenea, considerabil.

Cluburile din Anglia au plătit intermediarilor 125,7 milioane de dolari, în timp ce la nivel mondial suma s-a ridicat la 447 milioane de dolari, faţă de 387 milioane în 2016.


Etichete FIFAUEFAtransferuri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live