Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Helmis

18 Noiembrie 2013
Vizualizari: 1351
Comentează add

"Gaudeamus - carte de învăţătură" îşi începe cea de-a 20-a ediţie miercuri, pe 20 noiembrie, cu sute de participanţi şi de evenimente.

Peste 600 de evenimente la "Gaudeamus - carte de învăţătură"

mihaela-helmis

Târgul Gaudeamus. Foto: gaudeamus.ro

Cinci zile de târg în spaţiul expoziţional central de la ROMEXPO din capitală.

"Gaudeamus - carte de învăţătură" îşi începe cea de-a 20-a ediţie miercuri, pe 20 noiembrie, cu sute de participanţi şi de evenimente.

Sunt peste 300 de lansări de carte în această perioadă, peste 600 de evenimente deja planificate şi de fapt întâlnirea aceasta de fiecare toamnă cu cartea este o emulaţie aparte.

În sine, Gaudeamusul s-a impus şi iată, putem să spunem acum, că târgul acesta, târg de învăţătură, se află între primele zece târguri ca mărime din Europa şi putem să spunem în acelaşi timp că este unic în lume prin felul în care un post public de radio susţine cultura scrisă.

Important este că din cele peste două milioane de vizitatori sigur mai mult de două treimi sunt cumpărători şi atunci, într-o vreme în care cultura îşi caută drumul, cultura scrisă îşi are locul său.

Sunt aşteptate invitaţii speciale, sunt aşteptate cărţi noi.

În anul acesta la sărbătoarea lecturii scrise, dar şi pe alte suporturi, avem şi invitaţi de onoare din Italia şi din Rusia, din ţările francofone, iar invitatul special al acesstei ediţii este grupul ţărilor nordice.

Vorbim despre Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia şi Suedia şi vorbim despre nu mai puţin de zece cărţi traduse în limba română venite din acest spaţiu.

Programul de vizitare în zilele de miercuri, joi şi vineri între orele 11 şi 20, sâmbătă şi duminică între orele 10 şi 20.

Sâmbătă sunt peste 160 de evenimente, iar cei care vor veni la târg au de plătit zilnic un bilet de 5 lei sau un abonament pe toată perioada, de 10 lei, care este valabil pentru tombola Gaudeamus.

Dar sunt foarte multe categorii exceptate şi atunci îi numesc pe toţi pentru a-i îndemna să vină la această sărbătoare a cărţii, necesară pentru ei toţi.

Deci, şcolari, elevi, studenţi, cdre didactice, bibliotecari, profesionişti din domeniul editorial-educaţional, jurnalişti, pensionari şi grupuri organizate. Aşadar, veniţi cu toţii la Gaudeamus.

Şi vom mai vorbi cu siguranţă la Radio România Actualităţi despre târgul Gaudeamus - carte de învăţătură.


Etichete Gaudeamus 20tărgcarteRadio Româniacititori

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live