Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NUMAI MUZICA Joi, 23 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

14 Martie 2018
Vizualizari: 536
Comentează add

Uniunea Rákóczi a finanţat deplasarea mai multor grupuri de elevi de liceu: în Slovacia 44, în Transilvania 33, în Voivodina 19, în Transcarpatia 5, în Slovenia 3 şi în Croaţia 7.

Peste 5 mii de elevi din Ungaria sărbătoresc 15 martie în ţările vecine

rador

Bastionul Pescarilor, Budapesta, Ungaria.       Foto: pixabay.com. 

Anul acesta 5.500 de elevi din 130 de licee din Ungaria călătoresc dincolo de graniţele ţării, cu sprijinul Uniunii Rákóczi, pentru a sărbători ziua de 15 Martie, Ziua maghiarilor de pretutindeni, a anunţat organizaţia printr-un comunicat citat de agenţia MTI.

Potrivit informaţiilor Uniunii, mai multe grupuri de elevi de liceu vor călători astfel: în Slovacia 44, în Transilvania, respectiv în Partium 33, în Voivodina 19, în Transcarpatia 5, în Slovenia 3 şi în Croaţia 7.

În acelaşi timp, 19 licee din afara graniţelor Ungariei vor primi sprijin din partea Uniunii pentru a călători în Ungaria cu ocazia sărbătorii.

Orice liceu din Ungaria poate solicita sprijin pentru elevii care vor să viziteze un liceu maghiar dintr-o localitate de peste hotare, pentru a sărbători împreună cu colegii de acolo Ziua maghiarilor de pretutindeni.

În funcţie de numărul de elevi care călătoresc, Uniunea Rákóczi a oferă sprijin de până la 200.000 forinţi pentru un solicitant. În cadrul programului de transport al elevilor, organizaţia a sprijinit anul trecut peste 15.000 de elevi din 400 de şcoli din Bazinul Carpatic, care au putut călători cu ocazia sărbătorilor de 15 martie, 4 iunie şi 23 octombrie, se mai menţionează în comunicat.


Etichete Uniunea RákócziPartiumTransilvania15 martieziua maghiarilor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live