Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Joi, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

2 August 2019
Vizualizari: 642
Comentează add

Autoritatea Electorală Permanentă le cere oamenilor care se înscriu online să acţioneze cu onestitate şi corectitudine, astfel încât solicitarea acestora să reflecte situaţia reală

Peste 5.300 de români s-au înregistrat pe site-ul votstrainatate.ro

andrei-serban

Foto arhivă

5.328 de alegători români s-au înregistrat, până acum, pe portalul votstrainatate.ro.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) le cere oamenilor care se înscriu online să acţioneze cu onestitate şi corectitudine, astfel încât solicitarea acestora să reflecte situaţia reală. 

Cele mai noi informaţii arată că există alegători care s-au înregistrat cu opţiunea de a vota la o secţie de votare, deşi nu locuiesc în străinătate şi nici nu intenţionează să călătorească în afara ţării în zilele destinate alegerilor.

Aceste fapte pot atrage înfiinţarea artificială de secţii de votare şi ridică implicit costurile în mod nejustificat, explică AEP într-un comunicat de preă.

Din aceste motive, Autoritatea le recomandă cetăţenilor din străinătate să opteze pentru votul prin corespondenţă, pentru că este o procedură simplă, sigură şi eficientă şi, de asemenea, reprezintă o modalitate modernă de vot anticipat la distanţă.


Etichete vot strainatatesitevotsrtainatatediasporaaep

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live