Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OAMENI CARE MIŞCĂ ROMÂNIA Marţi, 04 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

3 Martie 2018
Vizualizari: 697
Comentează add

Campania electorală a fost dominată de problema imigraţiei şi a şomajului printre tineri.

Peste 51 de milioane de italieni sunt aşteptaţi la vot

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

      

Peste 51 de milioane de italieni sunt aşteptaţi mâine la vot pentru reînnoirea Parlamentului, după o campanie electorală dominată de problema imigraţiei şi a şomajului printre tineri.
 
Publicarea sondajelor de opinie a fost interzisă în ultimele două săptămâni, dar mulţi analişti preconizează că niciun partid nu va reuşi să câştige majoritatea.
 
În fruntea preferinţelor pare să fi revenit dreapta fostului premier Berlusconi, aliată cu două formaţiuni extremiste.
 
Urmează mişcarea populistă Cinci Stele şi Partidul Democrat de guvernământ, penalizat pentru anemica redresare economică, după anii celei mai grave recesiuni care a afectat Italia postbelică.
 
Ieri, cu ultimele pledoarii electorale, protagoniştii au încercat să atragă şi voturile nehotărâţilor, care reprezintă 4% din electorat.
 
Două milioane de italieni, printre care şi români cu dublă cetăţenie nu s-au decis cu cine să voteze duminică.
 
- Încă mă gândesc. Nu sunt sigur, deoarece mă cert cu mine însumi pe cine să votez şi dacă să votez. Întotdeauna am avut idei clare, dar de data aceasta, politica nu îmi indică ceva pentru viitor şi, deci, sunt foarte indecis.
 
Reporter: Cine ar putea câştiga?
 
- Nu va câştiga niciunul dintre ei, deoarece nu se va ajunge la o majoritate. Deci, cred că se va proceda ca în Germania. Se va căuta să se formeze o coaliţie amplă pentru că niciunul dintre candidaţi nu va obţine peste 40% din voturi.
 
- Sigur, duminică voi fi la vot, ca de fiecare dată când ni s-a cerut să votăm. Nu ascund că am cât de cât confuzie în ceea ce priveşte destinatarul votului meu. O idee relativă o am, dar simt că este o problemă şi am să aleg ceea ce consider că este răul minor.
 
Doi dintre alegătorii indecişi înaintea votului de mâine din Itlaia, de vorbă cu, corespondentul Radio România, Elena Postelnicu.
 

Etichete Italiaalegerisondajecampanie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live