Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTERPELĂRI PARLAMENTARE Luni, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Octombrie 2014
Vizualizari: 1205
Comentează add

După prima săptămână de campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale, aproape trei sferturi dintre votanţi ştiu deja pe cine vor alege, arată un sondaj INSCOP Research.

Peste 50% dintre români ”sunt interesaţi de campania electorală”

radiojurnal

Foto: captură Youtube

După prima săptămână de campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale, jumătate dintre românii cu drept de vot spun că sunt interesaţi de campanie şi aproape trei sferturi dintre votanţi ştiu deja pe cine vor alege, arată un sondaj INSCOP Research.

Cercetarea sociologică relevă că 52,8% dintre români se declară interesaţi sau foarte interesaţi de campania electorală, iar peste 70% ştiu deja cu cine votează.

Cei mai notorii candidaţi sunt Victor Ponta, Klaus Iohannis, Elena Udrea, Călin Popescu Tăriceanu, în condiţiile în care peste 90% din cei chestionaţi au declarat că ştiu de candidatura acestora.

Aproximativ jumătate din eşantionul cercetat susţine că subiectele dezbătute în campanie au legătură cu problemele de care sunt interesaţi cetăţenii în mod direct.

Pe de altă parte, 36,5% dintre români cred că subiectele dezbătute în campanie nu au legătură cu problemele ţării.

46,5% dintre respondenţi spun că au cunoştinţă de programele principalilor candidaţi.

Doar 28% dintre români şi-ar putea schimba opţiunea de vot ca urmare a acestei campanii electorale, arată sondajul INSCOP.

Cercetarea a fost realizată în perioada 2-8 octombrie 2014, la comanda cotidianului "Adevărul" şi care are o eroare maximă de 3%, la un grad de încredere de 95%.

Volumul eşantionului a fost de 1095 persoane şi este reprezentativ pentru populaţia României de 18 ani şi peste 18 ani. 


Etichete CotrocenicampaniepreşedinţieelectoratalegericandidaţiprogramVictor PontaKlaus IohannisElena UdreaCălin Popescu Tăriceanusondaj

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live