Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Enache

10 Martie 2021
Vizualizari: 306
Comentează add

România se apropie de 2 milioane de doze de vaccin administrate și de 1.300.000 de persoane care au primit cel puțin o doză.

Peste 50 de mii de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19

mihaela-enache

  Foto: Arhivă.

Campania de vaccinare anti-COVID-19 a accelerat în ultimele zile, iar astăzi s-a atins un nou nivel record pentru 24 de ore. Peste de 51.400 de persoane care au primit prima doză sau rapelul, cele mai multe cu Pfizer/BioNtech.

Astăzi s-au deschis noi cabinete de vaccinare, iar mâine ajung în țară alte peste 100.000 de doze din serul AstraZeneca.

Încă 73 de cabinete au devenit operaționale în București și în 24 de județe pentru programarea în vederea imunizării cu vaccinul produs de compania Moderna, cu o capacitate de 60 de persoane pe zi, ceea ce înseamnă peste 4.000 de doze zilnic.

În aceste cabinete noi se vor vaccina persoanele din etapa a doua a campaniei naționale, începând de luni. În localitățile în care incidența cazurilor de infectare cu coronavirus este mare, peste 4,5 la mie, se trece deja la etapa a treia, cea în care se poate vaccina populația generală.

Înscrierile se pot face de astăzi pentru perioada 15-22 martie. În acest scop se vor deschide 38 de fluxuri noi de vaccinare cu AstraZeneca, în municipiile Alba Iulia, Brașov, Cluj Napoca, Petroșani, Zalău și Timișoara.

România se apropie de 2 milioane de doze de vaccin administrate și de 1.300.000 de persoane care au primit cel puțin o doză, din care mai bine de jumătate au făcut și rapelul necesar pentru obținerea nivelului maxim de protecție oferit de vaccinurile anti-COVID-19. 


Etichete Pfizer/BioNtechvaccincovid

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live